Érkezik a Lenovo Vibe A

A Lenovo újdonsága igazán kedvező áron fog befutni, viszont a képességei is ennek megfelelőek.

Érkezik a Lenovo Vibe A

A Lenovo előszeretettel készít igazán olcsó androidos okostelefonokat, és a mostani hírünk alanya is egy olyan konstrukció lesz. Az egyszerűen csak Vibe A-ként bemutatott készülék a Vibe A1000 helyét veheti át a vállalat termékpalettáján.

A Vibe A-ról első látásra ki fog derülni, hogy egy alsókategóriás okostelefon lehet, ugyanis egyáltalán nem kompakt, és látni rajta, hogy nem is túl nagy a megjelenítője sem. Az előlapot kitöltő panel 4 hüvelykes, a felbontása pedig 800 x 480 képpontot (WVGA) számlál. Arról sajnos nem szólt a fáma, hogy a megjelenítő milyen technológiát alkalmaz, és itt sajnos még azzal az eshetőséggel is számolni kell, hogy TN+Film alapú megoldásról van szó. Az előlapon ott sorakoznak az androidos kezelőszervek, a kijelző felett pedig a megszokott szenzorok mellett egy kamera is található. A videócsevegések folytatására használható képalkotótól ezúttal tényleg nem kell sokat várni, ugyanis csak VGA minőségű képet tud biztosítani. Ha fotózni szeretne a felhasználó, akkor mindenképpen a főkamerát érdemes használatba vennie, mely már egy 5 megapixeles képérzékelőt alkalmaz. Sajnos ez is csak fixfókuszos, szóval makró képeket nem lehet vele megörökíteni, viszont került mellé egy LED-es villanó, így legalább rosszabb látási viszonyoknál is használható marad – illetve ez elemlámpaként is jó szolgálatot tehet.

A Lenovo ezúttal egy Spreadtrum lapkát használ, az SC7731 található a gépben. Ez a központi chip négy darab Cortex-A7 processzormagot tartalmaz, a működési frekvenciája pedig 1,3 GHz-es lehet, ha minden erejét mozgósítania kell. Az IGP szerepkörét egy Mali-400 feldolgozó egység kapta, ami csak korlátozottan lesz alkalmas a játékok futtatására. A rendszernek 512 MB-nyi memóriával kell gazdálkodnia, ami bizony rettentően karcsú már napjainkban – még a belépőszinten is. A Vibe A tárhelyének kapacitása 4 GB-os, ez sem elég sokra, viszont itt már legalább van lehetőség a bővítésre, és egy microSD kártyával könnyedén fentebb lehet tornászni a szabad helyet. A kapcsolati lehetőségek tárházában sem érdemes extrákban reménykedni a készüléknél, még az LTE-nek is bottal üthetjük a nyomát, és csak 3G HSDPA+ modem található benne, ami 21 Mbps-os letöltési sebességet nyújtat. A Wi-Fi, Bluetooth A-GPS vevő kombinációja persze ebben is megvan. Egy Dual-SIM támogatással szolgáló okostelefonról beszélhetünk, mely ennek köszönhetően még több érdeklődőre számíthat.

A vállalat az operációs rendszer tekintetében sem nyújt meglepetést, csak az Android 5.1 fut a Vibe A-n, de itt lehetett is erre számítani. A Lollipop legalább az előre telepített dolgokban nem fog hiányt szenvedni, hála a Lenovo által használt egyedi felületnek, a Vibe UI-nak. (Később érkező frissítésben aligha érdemes reménykedni.) A mobil teljesen műanyag burkolattal lett ellátva; az érdeklődők fekete és fehér színben csaphatnak majd le rá. A Vibe A 124,5 x 64 mm-es felülettel bír, és 10,6 milliméterre fog kiemelkedni a síkból a legvastagabb pontján, a masina tömege pedig 132 gramm. Bár elég vaskos, csak egy 1700 mAh-s akkumulátor van a hátlapja alatt. Ez az egység ugyan nem túl izmos, az üzemidő még átlagosnak ígérkezik, mert látni kell, hogy itt eleve nincs nagyobb fogyasztó, még a kijelző is egészen alacsony fogyasztás mellett üzemelhet.

A Lenovo Vibe A pontos ára egyelőre még nem ismert, de azt már tudjuk, hogy 75 dollárnál szerényebb összeg szerepel majd a neve mellett. Az okostelefon Oroszországban bukkant fel, és minden bizonnyal Magyarországon is megvásárolható lesz a későbbiekben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward