Érkezik a Kinect for Windows második generációs kiadása

Az új szenzor elődjéhez képest rengeteget fejlődött, így meglehetősen jó esélyekkel indulhat hódító útjára.

Érkezik a Kinect for Windows második generációs kiadása

A korábbi bejelentés alapján már várható volt, hogy rövidesen feltűnik kereskedelmi forgalomban a Kinect for Windows szenzor második generációs változata, amely a Kinect for Windows v2 nevet viseli. Az új modell elődjéhez képest 60%-kal szélesebb látószöggel rendelkezik, de emellett pontossága is javult, sőt, képes pulzusmonitorozásra és éjjellátó funkciót is kapott.

A második generációs kiadás a napokban tűnt fel a Microsoft Store-ban, ahol már fogadják az előrendeléseket. Az újdonság 199 dollárba kerül, szállítása pedig július 15-én, azaz több, mint hét hónappal az Xbox One megjelenése után kezdődik meg. Az Xbox One csomagjában már a kezdetektől fogva jelen van a második generációs Kinect szenzor xboxos kiadása, ám a jelek szerint egyelőre nem igazán válthatta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen a Microsoft egy hónapja már Kinect nélkül is elérhetővé tette az Xbox One csomagot – természetesen kedvezőbb árcédulával.

A PC-re szánt Kinect for Windows v2 várhatóan kellemesebb fogadtatásban részesül majd. Az új szenzorral számos új dolgot lehet majd megvalósítani, amelyek új szintre emelhetik a felhasználói élményt. Az alkalmazásokat interaktív módon gesztusokkal és/vagy hanggal is lehet vezérelni – legyen szó Windows Store-os vagy asztali szoftverekről.

Igaz, ehhez a fejlesztőknek szükségük lesz a Kinect for Windows SDK 2.0 fejlesztőkörnyezetre is, ami sajnos még nem elérhető. Utóbbi miatt az új szenzor képességeire alapozó alkalmazások érkezésére is várni kell még.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward