Érkezik a hatalmas Galaxy táblagép

A Samsung hivatalosan is megerősítette a nagyméretű táblagépének létezését. A készülékre valószínűleg már nem is kell sokat várni.

Érkezik a hatalmas Galaxy táblagép

Már régóta hallani lehetett pletykákat arról, hogy a Samsung egy nagyméretű tableten dolgozik, most pedig már biztosak lehetünk ebben. A dél-koreai vállalat Berlinben elhintett némi előzetes információmorzsát a készülékkel kapcsolatban, még egy fotón is megcsodálhatta „őfelségét” a nagyközönség.

A Samsung az elmúlt időszakban előszeretettel szolgál előzetesekkel egy-egy fontosabb gép érkezésénél. Így volt ez például a közelmúltban a Gear S2 okosóra esetében is, aminek az érkezését a Galaxy Note 5 és a Galaxy S6 Edge+ bemutatójának végén vezették fel, és így történt ez most is. Az újdonság Galaxy View néven kerülhet a boltok polcaira. Egyebet egyelőre a Samsung hivatalosan nem mondott el, de egy fontos dologban máris biztosak lehetnek az érdeklődők. Mivel Galaxyról beszélhetünk, megkérdőjelezhetetlen, hogy Androiddal karöltve érkezik a nagyra nőtt táblagép.

A View-t ábrázoló grafikán egy fekete táblagép szerepel fekete háttérrel, szóval az apró részleteket nem igazán lehet megfigyelni. A kontúrjából azért egyértelműen kivehetőek árulkodó jeleket arra vonatkozóan, hogy ez a legkevésbé sem egy átlagos táblagép. Mögötte például jól felismerhetően egy állványt lehet megfigyelni, az alsó sarkaiban pedig mintha még apró talpak is lennének, amelyek valószínűleg az elcsúszás hivatottak meggátolni, ha fel van állítva egy asztalra a szerkezet.

A SamMobile információi szerint az újdonság az SM-T760 típusazonosítóval lesz megbélyegezve. A Samsung-közeli lap tudomására jutott adatok alapján a Galaxy View nem egy csúcsgépnek ígérkezik, hanem inkább egy otthoni szórakoztató kütyünek, ami elfogadható áron kerülhet a boltokba. A szerkezet állítólag egészen pontosan 18,4 hüvelykes megjelenítővel érkezik majd, ami 1920 x 1080 képpontos felbontású. Ezek alapján csak 120 PPI-s pixelsűrűséggel lehet számolni, ami bizony nem túl acélos, de azt is számításba kell venni, hogy ezt már nem 30-40 centis távolságból nézik majd a felhasználók. A készülékben az a központi chip bizonyíthat majd, ami a Galaxy J7-ben és a Galaxy S5 Neoban is lakozik. A 28 nm-es Exynos 7580-ról van szó, mely nyolc egyenrangú Cortex-A53 maggal, valamint egy Mali-T720 MP2 grafikus feldolgozó egységgel van ellátva, az órajele pedig legfeljebb 1,5 GHz-ig skálázódhat.

Ha beigazolódnak a kiszivárgott adatok, akkor a rendszermemóriája 2 GB-os méretet ölthet, a háttér pedig 32 GB-tal szolgál majd, amit microSD kártyával tornászhat fentebb a felhasználó, ha fogytán lenne a szabad helynek. Egy kamera található a fedélzetén, ez 8 megapixeles fényképek készítését teszi majd lehetővé, és Full HD minőséget támogathat, ha videózásra kerülne a sor. A monstrum 45,2 x 27,6 x 1,2 centiméteres testet ölthet, ami a 18 colt is meghaladó panel mellett egyáltalán nem meglepő. Ez nem arra készül, hogy sokat hordozzák, így a tervezők csak egy 5700 mAh-s akkumulátorral vértezték fel, ami azért néhány órányi szórakozásra biztosan elegendő tartalékkal szolgál – egy áramszünet átvészelésekor például jól jöhet. Mindez persze nem hivatalos, hanem a SamMobile szellőztette meg, így mindenki kezelje ennek megfelelően a fent leírtakat.

Arról egyelőre nem sokat tudunk, hogy végül mikor kerülhet reflektorfénybe a készülék, de minden bizonnyal nem kell már sokat várni rá, ha a Samsung megkezdte a médiakampányt. Elképzelhető, hogy a következő napokban, hetekben hallunk még a Galaxy termékcsalád eddigi legnagyobb tagjának ígérkező eszközről, de a várakozások szerint csak októberben futhat be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward