Érkezik a Google új prémiumkategóriás noteszgépe

A Google a jelek szerint ismét magasra teszi a lécet, de ennek ára van: a Chromebook Pixel 2 nem lesz olcsó. További rossz hír, hogy nagyon kevés készül belőle.

Érkezik a Google új prémiumkategóriás noteszgépe

Egy ideje már sejthető, hogy a Google készíti a Chromebookok Rolls-Royce-ának számító Chromebook Pixel noteszgép második generációs kiadását, ami történetesen a Pixel 2 nevet kaphatja. A napokban a vállalat egyik illetékese a TeamWork 2015 konferencia alkalmával megerősítette, valóban érkezik a Pixel 2-es Chromebook, méghozzá rövidesen. A hivatalos "bejelentés" kapcsán nem derült ki, hogy pontosan milyen technikai paraméterekkel rendelkezik majd a Chromebook Pixel 2, ám a különböző források már erről is lerántották a leplet. Persze mivel nem hivatalos információkról van szó, így ezeket egyelőre illik kellő távolságtartással kezelni.

Ugyan a Pixel 2 már egy új generációs termék lesz, mégis nagyban hasonlít majd az eredeti Chromebook Pixelre, legalábbis ami a dizájnt illeti. A pletykák szerint a rendkívül jó minőségben készülő alumíniumházról most sem kell lemondani, plusz várhatóan a kijelzőn sem változtatnak, vagyis ismét egy IPS alapú, 12,85 hüvelykes képátlójú panellel lehet dolgunk, amely 2560 x 1700 pixeles natív felbontásával és 3:2-es képarányával próbál kiemelkedni a Chromebookok szürke tömegéből. A kijelző jó eséllyel most is megkaphatja az érintő támogatást, védelméről pedig ezúttal is Gorilla Glass üvegréteg gondoskodhat. Érdekesség, hogy egyes források UHD kijelzőről is beszélnek.

Így nézett ki az előd, a Chromebook Pixel

A motorháztető alá minden bizonnyal ismét kétmagos Intel processzor kerülhet, méghozzá Broadwell alapú (Broadwell-Y). Rendszermemóriából az elődhöz hasonlóan valószínűleg ismét 4 GB-nyit kap az alapgép, az adatok tárolásáról pedig legalább 64 GB-nyi NAND Flash tárhely gondoskodhat. A vezeték nélküli kommunikációt kétsávos 802.11ac WiFi vezérlő segítheti, de ezen kívül Bluetooth 4.1-es vezérlő, valamint opcionális 4G/LTE támogatás is szerepelhet a listán. A NotebookCheck szerint még arra is van esély, hogy az új noteszgép USB 3.1 Type C csatlakozót is kap.

Technikai paraméterek ide vagy oda, az már szinte biztos, hogy az újdonság nem lesz olcsóbb 1300 dollárnál. A terméket elsősorban fejlesztőknek szánják, így nem is készül belőle sok – az viszont rejtély, pontosan mekkora mennyiségben kerül forgalomba a Chromebook Pixel 2.

A termék hivatalos bejelentésére a Google I/O 2015 konferencián kerülhet sor, amely május 28-tól május 29-ig tart.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward