Érkezik a Google Android TV is?

A Google újdonsága ígéretesnek tűnik, ám sikere nagyban függ majd attól, hogy pontosan mennyibe fog kerülni. A korábbi pletykák szerint agresszív árazásra kell felkészülni, ami a konkurensek számára rossz hír.

Érkezik a Google Android TV is?

A The Verge exkluzív információi szerint a Google régóta várt Android TV-je rövidesen elrajtolhat. Az újdonság nagyon hasonlít majd az Amazon nemrégiben bemutatott Fire TV-jére, amely 99 dolláros áráért cserébe egész jó hardvert és szolgáltatásokat kínál, sőt, egy külön játékvezérlő megvásárlásával akár egyszerű játékkonzol is faragható belőle.

A Google Android TV-je sokkal inkább hasonlít majd a jelenlegi set-top-box konfigurációkra, mint a némileg halvaszületett Google TV platformra. Az Android TV különlegessége, hogy extrém egyszerűen kezelhető, átlátható set-top-box felhasználói kezelőfelülettel érkezik, amely a különböző tartalmakat lapozható kártyákon tálalja. Az újdonság egy távirányítóval kerül majd forgalomba, de támogatja majd a hangvezérlést is, sőt, opcionálisan játékvezérlő is kapható lesz hozzá.

A Google a siker érdekében nagy és neves video app készítőkkel is együttműködött a szoftver megalkotása során annak érdekében, hogy tökéletes TV alkalmazások készülhessenek az eszközhöz. A The Verge által publikált képek Hulu, Netflix, Songa, Pandora és Vevo támogatásról árulkodnak, sőt, Google Play Store icon is felbukkan, ami azt jelentheti, hogy az újdonságra különböző alkalmazások, illetve játékok is telepíthetőek lesznek. A repertoárból természetesen a YouTube támogatás sem hiányzik.

Persze ilyen projektről nem most először érkezett hír. Tavaly decemberben úgy tűnt, a Google Nexus sorozatú set-top-box fejlesztésén dolgozik, amely video streamek lejátszása mellett játékok futtatására is képes lesz. Akkoriban úgy tűnt, hogy a termék az idei év első felében jelenik majd meg, méghozzá meglehetősen agresszív árazással.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward