Érkezik a Corsair első fordított-ATX számítógépháza

A Carbide 600Q és Carbide 600C látványát még szokni kell, de az ötlet nem rossz.

Érkezik a Corsair első fordított-ATX számítógépháza

A Corsair felfedte a leplet legújabb számítógépház-duójáról, melyek a Carbide 600Q és Carbide 600C neveket kapták. A felsőkategóriába pozícionált termékek a Carbide család megszokott és kedvelt minimalista stílusát viszik tovább, miközben a 600Q fejlett zajcsökkentő technológiákkal, míg a 600C hatalmas, akril-szerű ablakával próbál kitűnni. Még ezeknél is nagyobb érdekesség, hogy mindkét modell invertált-ATX felépítést követ, magyarán a belső tér úgy néz ki, mintha egy átlagos ATX házat fejjel lefelé tettünk volna le az asztalra.

Sajnálatos módon az olcsóbb PC házaknál a legtöbb esetben választásra vagyunk kényszerítve a csendes üzem és a nagy hűtőteljesítmény között, a Corsair friss párosa viszont képes mindkét területen jól teljesíteni, hála az átgondolt tervezésnek és a minőségi ventilátoroknak. A melegedő komponenseken egy direkt módon kialakított légáramlási csatorna képez megfelelő áramlatot, amit az alulra felszerelt két AF140L, illetve a hátra helyezett további egy darab 140 mm-es AF140L ventilátor alakít ki. A 140 mm átmérő révén a légkavarók egyszerre képesek alacsony zajszintet és nagy légszállítást produkálni, amire szükség is van, hiszen a meleg levegő alapesetben felfelé száll, az viszont ennél a kialakításnál nem a jó irány.

Ha a ventilátorok vezérlését nem szeretnénk az alaplapra bízni, a magunk kezébe is vehetjük az irányítást, erre szolgál az integrált szabályozó, amely 3 lépcsőben képes beállítani a fordulatszámot. A 600Q esetében természetesen az alacsonyabb fordulatszámok mellett más eszköze is van a zaj csökkentésének, ez pedig egy nagy sűrűségű hangszigetelő anyag, amely az előlapon és az oldallapokon egyaránt megtalálható. Ez nyilvánvalóan arra szolgál, hogy a hűtések által keltett zörejeket, motorhangot, illetve az esetleges elektromos eredetű cicergéseket a házon belül tartsa.

A házak stílusa hozza azt, amit megszokhattunk, tömör acél váz és oldallapok, igényesen eldolgozott élek, finoman ívelt előlap, az ajtó mögött két darab 5,25 hüvelykes bővítőhellyel. Belül két darab, csavarmentesen szerelhető 3,5 colos és három 2,5 colos meghajtóhely, az egész terület lefedve, ami egészen a tápegységig elnyúlik. A számtalan kábelelvezető csatornát és kötözési pontot kínáló kialakításnak köszönhetően nagy műgonddal végezhetjük el a beszerelést, olyan végeredménnyel, mintha egy frissen kitakarított, átgondoltan berendezett szobában ülnénk, magyarán nem csak a külső lesz szemet gyönyörködhető, hanem a belső is.

A Corsair világméretű értékesítési csatornáin a Carbide 600Q és Carbide 600C modellek még decemberben elérhetővé fognak válni, két év teljeskörű garanciával, illetve a gyártónál megszokott, kiemelkedő vásárlói támogatással, 150 dolláros ajánlott végfelhasználói áron.

Specifikáció:

- inverz-ATX kialakítás

- csuklópánt-zsanéros, teljes méretű plexi oldallap (600C)

- magas minőségű és vastagságú acél

- 3 darab, 140 mm-es, szabályozható Corsair AF140L ventilátor

- PSU és 5,25" bővítőhely takarólemez

- vízhűtésre előkészítve, beszerelhető: 280 mm radiátor felülre, 360 mm-es radiátor alulra

- könnyű tisztíthatóság: a szűrők egyszerűen eltávolíthatóak, kiporolhatóak

- könnyű szerelés: szerszámmentes meghajtószerelés, szerszámmentes oldalsó panel hozzáférés, kábelelvezető csatornák kötegelési pontokkal

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward