Érkezik a Core i7-es processzorral szerelt Intel NUC

A Core i7-es modellen kívül további hat darab Broadwell alapú konfiguráció is érkezik, amelyekről már szinte minden adat tudható.

Érkezik a Core i7-es processzorral szerelt Intel NUC

Az Intel legújabb generációs apró számítógépeiről, amelyek a NUC sorozatot erősítik és Broadwell alapokon nyugszanak, az idei CES alkalmával már érkezett némi információ, most azonban további részletek láttak napvilágot.

Balra a nagyobbik (48,7 mm-es), jobbra a kisebbik (34,5 mm-es) modell látható

Kiderült, hogy a következő NUC generációban immár Core i7-es sorozatú processzorral szerelt példány is lesz, ami nagy szó, hiszen eddig a leggyorsabb NUC is csak Core i5-ös processzorral gazdálkodhatott. Üröm az örömben, hogy a hét új konfiguráció közül hatnak minden fontos tulajdonsága ismert, ám az igazán érdekes a hetedik, a Core i7 alapú modell lenne, amellyel kapcsolatban egyelőre csak meg nem erősített pletykák állításaira támaszkodhatunk.

Jön az első Core i7-es NUC

Most éppen annyi tudható, hogy a NUC5i7RYH termékkóddal ellátott példány egy Core i7-5557U típusú processzort kap, amely 2 processzormaggal rendelkezik és maximum 4 programszálon dolgozhat, hála a Hyper-Threading támogatásnak. A szóban forgó SoC egység processzormagjai 3,1 GHz-es alap- és 3,4 GHz-es Turbo-Boost órajelen ketyegnek, a kétcsatornás memóriavezérlő pedig maximum 16 GB-nyi 1866 MHz-es DDR3L/LPDDR3 rendszermemória kezelésére képes. Az IGP szerepét egy Intel Iris Graphics 6100-as példányra osztották, amely 300 MHz-es alap- és 1100 MHz-es boost órajelet alkalmaz. A 28 wattos TDP-vel érkező SoC hűtéséről valószínűleg ventilátorral kiegészített hűtőborda gondoskodik majd. Az első Core i7-es processzorral szerelt NUC várhatóan az idei év második negyedévében debütálhat. Ez a modell kicsi, 34,5 milliméteres házzal nem lesz elkérhető, csak a nagyobbik, 48,7 milliméter magas kivitelben.

Core i5-ös és Core i3-as példányok is készülnek, méghozzá hatféle

width="730" class="noborder" alt="Az egyik pici modell." /][/link]

A Core i7-es mellett összesen hatféle egyéb NUC érkezik, amelyek közül két Core i5-ös és két Core i3-as példány az átlagfelhasználókat, egy Core i5-ös és egy Core i3-as modell pedig az üzleti felhasználókat veszi célba.

Átlagfelhasználóknak szánt példányok

Az átlagfelhasználóknak szánt példányok kétféle kiszerelésben érkeznek: a nagyobbik, 48,7 milliméter magas házban az M.2-es mellett egy 2,5 hüvelykes adattároló is elfér, a kisebbik, 34,5 milliméter magas ház azonban csak egy M.2-es adattárolót rejthet. Ezeknél a konfigurációknál két DDR3L memóriafoglalat is rendelkezésre áll, a WiFi és Bluetooth támogatást biztosító modul pedig alaplapra forrasztva érkezik.

Az üzleti felhasználóknak szánt példányok közül a Core i5-ös vPRO és TPM v2.0-s támogatást is kínál; a Core i3-as példánynál viszont már csak a TPM v2.0-val találkozhatunk. Ezek az apróságok M.2-es és 2,5 hüvelykes adattárolót egyaránt fogadnak, hiszen magas házzal rendelkeznek, WiFi/Bluetooth modult azonban már nem tartalmaznak – ezt utólag a rendelkezésre álló M.2-es bővítőhelybe illeszthetjük, mert az antennacsatlakozókról azért gondoskodtak.

Üzleti modell

További érdekesség, hogy az üzleti modellek egy helyett két darab Mini DisplayPort 1.2-es videó kimenetet kaptak, a HDMI 1.4a csatlakozó helyett pedig eDP portot kínálnak.

Az új NUC-ok heteken belül forgalomba kerülhetnek, az azonban egyelőre még nem derült ki, hogy az egyes modellek pontosan milyen árcédulát kapnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward