Érkezik a Broadwell alapú ThinkPad Helix

A Lenovo levehető billentyűzettel érkező újdonsága vékony lesz és könnyű, hűtéséről pedig passzív hűtőrendszer gondoskodik.

Érkezik a Broadwell alapú ThinkPad Helix

Az ASUS Broadwell alapú Zenbook noteszéről már láthattunk fotókat, illetve némi információ is érkezett vele kapcsolatban, és most a Lenovo is lerántotta a leplet Intel Core M processzorral szerelt különlegességéről, amely a ThinkPad Helix nevet viseli.

Az eredeti ThinkPad Helix a 2013-as CES alkalmával mutatkozott be a nagyközönség előtt, ám azóta több frissítésen is átesett. A termékből rövidesen Broadwell alapú példány is érkezik, amely amellett, hogy Intel Core M sorozatú processzort kap, némi karcsúsításon is átesik, ahogy az az alábbi bemutató videóból is kiderül.

A ThinkPad Helix Core M alapú kiadása 11,6 hüvelykes képátlójú érintőkijelzőt kap, amely 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A Core M sorozatú Intel processzor mellé maximum 8 GB-nyi rendszermemória jár, az adatok tárolásáról pedig akár PCIe alapú NAND Flash tárhely is gondoskodhat. Az opciók között még WWAN támogatás is jelen lesz. A remek tulajdonságokkal érkező ThinkPad Helix a Lenovo állítása szerint könnyebb és vékonyabb lesz, mint valaha, a belsejében lapuló hardver hűtéséről pedig passzív hűtőrendszer gondoskodik.

Maga a tábla komponens mindössze 9,66 milliméter vastag lesz, tömege pedig nem haladja meg a 794 grammot. A tábla komponenshez kétféle levehető billentyűzetet lehet választani: az egyik az Ultrabook Keyboard lesz, a másik pedig az Ultrabook Pro Keyboard nevet viseli. Utóbbi extra akkumulátort is tartalmaz, így a noteszgép maximális üzemideje akár 12 óra is lehet egyetlen teljes akkumulátortöltéssel, ami már nem hangzik rosszul.

Az új ThinkPad Helix októberben érkezhet meg, méghozzá 999 dolláros induló áron. Utóbbi összegért 4 GB-nyi rendszermemóriával, illetve 128 GB-nyi NAND Flash alapú tárhellyel ellátott konfigurációt kapunk. Az extra opciók árazása egyelőre nem ismert, de sebaj, októberben úgyis minden fontos részletről lehullhat a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward