Érkedességek érkeztek az Icy Box kínálatába

Az Icy Box kínálatában két új termék jelent meg, amelyek közül kétségtelenül a két 2,5 hüvelykes meghajtót fogadó USB 3.1-es ház az érdekesebb.

Érkedességek érkeztek az Icy Box kínálatába

Külső adattároló ház RAID és USB 3.1-es támogatással

A fekete alumíniumházzal rendelkező termék passzív hűtésű, a merevlemezek az elő- és hátlapon kialakított szellőzőkön kapják a friss levegőt. A 132 milliméter hosszú, 92 milliméter széles és 32 milliméter magas ház belsejében SATA 3 Gbps-os vagy SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel ellátott meghajtók kaphatnak helyet. A két darab 2,5 hüvelykes bővítőhelyre SSD vagy HDD egyaránt szerelhető, sőt, a meghajtók RAID 0, RAID 1, LARGE és Single üzemmódban egyaránt működhetnek. A RAID 0 és a RAID 1 mód egyértelmű – előbbi a sebességre, utóbbi pedig az adatbiztonságra helyezi a hangsúlyt –, LARGE módban pedig egy nagy meghajtóvá fűzi össze a tárhelyet a rendszer. A Single mód lényege, hogy a két meghajtó két önálló kötetként jelenik meg a rendszerben. A különböző módok között a hátlapon elhelyezett DIP kapcsolók segítségével válthatunk, a meghajtók pedig maximum 9,5 milliméter magasak lehetnek.

Az elegáns külső adattároló ház elején ledek árulkodnak az adattároló-aktivitásról, a hátlapon pedig USB 3.1-es port, Reset gomb és áramtalanító kapcsoló foglal helyet. Az USB 3.1-es porton keresztül 10 Gbps-os adatátviteli sávszélesség elérésére van mód, de a korábbi USB szabványok támogatása is biztosított, igaz, ekkor szerényebb adatátviteli sebességekkel kell beérni. A rendszer ideális esetben akár 780 MB/s-os adatátviteli sebesség elérésére is képes – RAID 0 módban, UASP támogatással –, igaz, a tényleges sebesség nagyban függ az alkalmazott adattárolók képességeitől. Az USB 3.1-es csatlakozást egyébként egy ASM1352R típusú vezérlő biztosítja.

A Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 és Mac OS X 10.5+ támogatással érkező külső adattároló ház belsejében akármekkora kapacitású 2,5 hüvelykes meghajtó elhelyezhető, amennyiben magassága nem haladja meg a 9,5 millimétert.

A termék csavarhúzóval, csavarokkal, tápegységgel, USB 3.1-es kábellel és részletes leírással érkezik, így beüzemelése gyerekjáték. Az IB-RD2253-U31 termékkóddal ellátott kiegészítő fotósok, videószerekesztők és rendszergazdák számára kifejezetten hasznos választás lehet, illetve minden egyéb olyan területen is, ahol szupergyors, könnyen hordozható tárhelyre van szükség.

Az IB-RD2253-U31 várhatóan rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig 14 000 forint magasságában helyezkedhet el.

Kompakt USB 3.0-s memóriakártya-olvasó utazóknak (is)

Az Icy Box termékpalettája egy új USB 3.0-s memóriakártya-olvasóval is bővült, amelynek megtervezésekor az volt a cél, hogy olyan termék szülessen, ami csak a legszükségesebb memóriakártya formátumokat támogatja, cserébe viszont kompakt, könnyen hordozható, így utazók számára is ideális.

A kész termék az IB-CR300 típusjelzést viseli, fedélzetén pedig SD/SDHC/SDXC, microSDHC és MS/MSXC slot foglal helyet. Ezeket USB 3.0-s port kapcsolja az adott rendszerhez, maguk a slotok pedig akár egyidejűleg, egyszerre is gond nélkül használhatóak írásra vagy éppen olvasásra. Az SDXC és MSXC memóriakártyák támogatása egészen 2 TB-ig megoldott.

A fekete műanyag házzal rendelkező, rövid USB 3.0-s kábelt használó kiegészítő 65 milliméter hosszú, 23 milliméter széles és 15 milliméter magas, azaz tényleg kicsi. A termék asztali számítógépek és noteszgépek mellett okostelevíziókkal, illetve egyéb rendszerekkel is kompatibilis.

Az új memóriakártya-olvasó rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig 5300 forint magasságában helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward