Érintőpadot a mobilok hátuljára is!

A Mitsumi egy olyan érintésalapú beviteli eszközt fejlesztett ki, amit a mobiltelefonok hátsó részébe lehet beépíteni, így az elülső oldal nem csak hogy teljes egészében felhasználható képernyőként, de aztán ráadásul nem is kell azt összemaszatolnunk az ujjainkkal, mivel a gombokat hátul nyomkodhatjuk.

Érintőpadot a mobilok hátuljára is!

A Mitsumi egy olyan érintésalapú beviteli eszközt fejlesztett ki, amit a mobiltelefonok hátsó részébe lehet beépíteni, így az elülső oldal nem csak hogy teljes egészében felhasználható képernyőként, de aztán ráadásul nem is kell azt összemaszatolnunk az ujjainkkal, mivel a gombokat hátul nyomkodhatjuk. Az érzékelő egy apró kidudorodásokkal ellátott lapból áll (amely kidudorodások a képernyő különböző ikonjainak és gombjainak felelnek meg, így természetesen ugyanolyan jól láthatjuk, hogy mit csinálunk és hova nyomunk, mint a hagyományos modelleknél), valamint egy ellenállás-érzékeny érintőpadból és kapcsolókból.

A cég rámutatott arra is, hogy a "hagyományos" érintőképernyős megoldásokkal szemben ennek megvan továbbá az az előnye is, hogy nem kell két kéz a használatához (egy, ami tartja, egy, ami nyomkod), hanem minden további nélkül kezelhető azzal az eggyel is, amelyikkel tartjuk. Emiatt is gondolják úgy, hogy egyre nagyobb lesz az igény az ilyen "egykezes" készülékek iránt, mivel az "érintéses" módi egyre inkább terjed - viszont folyamatosan hozza magával a kezeléshez szükséges "kétkezesség" hátrányát is.

A készüléket a cég a saját szervezésű technikai kiállítása, a 2008-as Mitsumi Show alkalmával tervezi nyilvánosan bemutatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward