Érdemes mielőbb lementeni a Google Reader adatokat

Aki még nem exportálta Google Reader felhasználói fiókja adatait, néhány napig még megteheti, de nem árt sietnie.

Érdemes mielőbb lementeni a Google Reader adatokat

Megtörtént, aminek sokan nem örülnek: a Google Reader a korábbi bejelentésnek megfelelően július elsejével végleg leállt, így a felhasználóknak új RSS olvasó után kell nézniük - ha tetszik, ha nem.

Ez már önmagában is rossz hír, ám ha még azt is megemlítjük, hogy érdemes igyekezni a Google Readerben tárolt adataink lementésével, az tovább rontja az amúgy sem túl rózsás helyzetet - bár, aki féltette adatait, az már régen kiexportálhatta azokat. A Google a jelek szerint hamar szabadulni akar a Reader emlékétől, ugyanis a szolgáltatás keretén belül tárolt adatokat rövidesen törli, azaz nem árt igyekezni, ha ezeket menteni szeretnénk.

Akik már áttértek más RSS hírolvasó szolgáltatásra, azok már biztosan exportálták a Google Reader-ben tárolt adataikat, de még biztosan vannak szép számmal olyanok is, akik erre a műveletre nem kerítettek sort. Számukra fontos információ, hogy a Google július 15-ig ad lehetőséget a szolgáltatás keretén belül tárolt adatok exportálására, utána végérvényesen törli azokat. A törlésre július 15-én, Csendes-óceáni időzóna szerint éjfélkor kerül sor.

Az említett időpont után a követett emberek, a csillagozott elemek, a jegyzetek és a szolgáltatáshoz tartozó egyéb adatok törlésre kerülnek. A Google külön felhívja a figyelmet, hogy a törlés végleges, az adatok visszaállítására nem lesz mód.

Ez a figyelmeztetés gyakorlatilag az utolsó - így is meglepő, hogy a Google még a szolgáltatás leállítása után is lehetőséget biztosít a felhasználóknak adataik kiexportálására. Szimpatikus lépés. Aki alternatív megoldást keres a Google Reader helyett, nézze meg például a Feedly, a Digg Reader, a The Old Reader, a News Blur vagy a NetNewsWire 4 szolgáltatását.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward