Érdemes lesz jobbklikkelni a Gmailen

Érdemes lesz jobbklikkelni a Gmailen

Az operációs rendszerek használata közben teljesen természetes, hogy jobb egérgombot kell használni néhány fontos funkció eléréséhez, a böngésző esetében viszont leginkább a bal oldali gomb „kopik”, a kontextuális menüben pedig jobbára olyan funkciók érhetőek el, amiket a böngésző tesz lehetővé, nem a weboldal. A Google viszont már egy ideje egyedi funkciókkal látja el a Gmailben (és néhány egyéb szolgáltatásában is) a jobb oldali gombot. Eddig nem túl sok opció volt itt, de ez most alaposan megváltozott.

Régen mindössze három menüpont jött fel a jobb gombbal való kattintáskor a levelek listáján – el lehetett így intézni két kattintásból a levelek archiválását, törlését és az olvasottnak jelölését –, most viszont már nem kevesebb mint tizenkettő opcióból lehet válogatni.

A legtöbb funkció, ami így érhető el egyébként is viszonylag gyorsan hozzáférhető volt a Gmailen (pl. válaszírás, továbbítás, címkézés, stb…), de vannak olyan extrák, melyeket örömmel fogadhatnak majd a felhasználók. A megszokott dolgokon felül például el lehet némítani kettő kattintással egy levelezést, így ha az egy csoportos beszélgetés, akkor nem lesz zavaró folyamatosan az értesítési hangot hallgatni. De megoldható már az is jobb gombbal, hogy egy adott küldő minden levele legyen kilistázva, vagy akár az azonos tárgyú tartalmakat is lajstromba lehet szedni ugyanilyen egyszerűen. És jól jöhet az is, hogy új ablakba lehet megnyitni olvasás vagy válaszírás céljával a leveleket a kiválasztott leveleket – elvileg egyszerre akár többet is.

Galéria megnyitása

A Google a közleményében elmondta, hogy fokozatosan fog mindenkihez elérni ez az újítás. Először azok kapják majd meg, akik G Suite felhasználók, de február 22-től már bárki számíthat rá. Néhány nap, hét kell majd ahhoz, hogy mindenki részesülhessen belőle.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap