Érdekességek az AMD E3-as bemutatójáról

A show alkalmával előkerült három Polaris alapú videokártya, valamint a Zen alapú Summit Ridge processzorról is szót ejtettek.

Érdekességek az AMD E3-as bemutatójáról

Az AMD az éppen dübörgő E3 2016 alkalmával egy szerény bemutatót tartott, amelynek keretén belül szó esett a Polaris alapú videokártyákról, valamint a Zen architektúra köré épülő Summit Ridge központi egységek is szóba kerültek.

Jönnek a Polaris család tagjai

Az előadáson Dr. Lisa Su egy óriási bőrönd mellett foglalt helyet, amelyben sok-sok újdonság lapult. Először azt hittük, hogy legalább fél tucat videokártyáról hullhat le a lepel, de a végén "csak" három modellt vehettünk szemügyre – ezek közül az egyiket, a Radeon RX 480-as videokártyát korábban már láthattuk.

A Polaris termékcsalád első körben háromféle modellből áll majd: a „prémium VR” élményt nyújtó RX 480-ból, a Full HD játékra kihegyezett RX 470-ből, illetve az eSportra ajánlott RX 460-ból. Az újdonságok közül az RX 480-as videokártyáról már írtunk, új adalék pedig ezúttal sajnos nem érkezett, így a hiányzó információkra egészen június 29-ig, a hivatalos rajt napjáig kell várni.

A másik két újdonsággal kapcsolatban azonban szokatlanul kevés részletre derült fény. Az RX 470-es videokártya 1080p-s játékra lesz jó, előző generációs társához képest pedig kétszer jobb teljesítmény/fogyasztás aránnyal rendelkezik, ami igen jól hangzik. Az RX 460 ehhez képest már egy kifejezetten energiatakarékos megoldás lesz, ami 75 wattnál is kevesebbet fogyaszt, így külön PCIe tápcsatlakozót sem igényel. Ez a videokártya az eSport szegmensben harcolhat, így főleg MOBA játékokhoz lesz jó – például League of Legends-hez.

Az új videokártyák várhatóan június 29-én kerülnek az üzletek polcaira. Az RX 480 ára 199 dollár lesz, a másik két termék pedig az alsóbb régiókat veheti célba – itt valószínűleg a 150 és 100 dolláros szintekre kell gondolni. Idővel kiderül.

Nagyon rövid volt a Summit Ridge bemutató

Dr. Lisa Su sajnos nem hozott magával kézzel fogható Summit Ridge processzort, mint ahogy működő konfigurációt sem, de állítása szerint a Zen architektúra köré épülő újdonságokat már gőzerővel tesztelik, sőt, fut rajtuk a Doom is. Utóbbival kapcsolatban egy videót is lejátszottak.

Az új központi egységek maximum 8 maggal és 16 szállal gazdálkodhatnak, célkeresztjük pedig az asztali számítógépen játszó játékosok felé irányul.

Hátizsák formájú VR PC zárta a sort

Pár másodperc erejéig egy új, RX 480-as videokártyával felszerelte hátizsák VR PC-t is megcsodálhattunk, amely az Alienware műhelyében készült. A lenti videón megtekinthető, milyen játékélményt nyújt az újszerű PC formátum.

Hasonló koncepciót korábban már láthattunk, azaz az ötlet a jelek szerint életképes – a jövőben ez, vagyis a VR hátizsák számítógép lehet a legújabb csapásirány a PC-s VR piacon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward