Érdekesnek tűnő, SLED technológiás tévén dolgozik a Realme

A megszokottól igencsak eltérő háttérvilágítást tervez bevetni a kínai márka.

Érdekesnek tűnő, SLED technológiás tévén dolgozik a Realme

A Realme márka eddig egy elképesztő sikertörténet, az okostelefonok frontján kiváló piaci pozícióba küzdötte fel magát nagyon rövid idő alatt. És az utóbbi hónapokban a márka egyre több kiegészítőt és más egyéb terméket mutat be. Ezúttal egy új televízió érkezését lengette be, ami egészen érdekes jellemvonásokkal rendelkezik majd.

Mutatott már be tévékészüléket a Realme, de az nem a felsőkategóriát vette célba, következő körben viszont az SLED televíziókkal már erre a területre szeretne ráhangolódni. Az új technológiát részletesen egyelőre nem mutatta be a vállalat, de az eddig látottak alapján mindenképpen izgalmasnak ígérkezik a megoldás. A cél itt az lesz, hogy döbbenetes színvilágot legyen képes előállítani a szerkezet.

Galéria megnyitása

A márka elmondása szerint 108 százalékban lesz képes lefedni az NTSC színteret(!) az SLED technológiás televízió, ami egészen figyelemre méltó – ha nem is teljesen példátlan. De mi is ez az SLED? Nos, alapvetően ez is az LCD alapot alkalmazza, szóval nem az OLED-del említhető egy lapon, hanem a QLED-del és a Nanocell megoldásokkal.

Az innovációja ennek a megoldásnak abban áll, hogy a háttérvilágítás eltér a megszokottól. Általában fehér vagy más statikus fénnyel világítják meg a gyártók az LCD képernyőt, de nem itt. Az SLED-nél a háttérben már eleve piros, zöld és kék, tehát RGB LED-ek találhatóan.

Galéria megnyitása

Itt elvileg a fejlesztés során sikerült azt megoldania a szakembereknek, hogy minden szín az ideális hullámhossz mellett fog üzemelni. Ez is hozzájárul majd ahhoz, hogy végeredményben elképesztően gazdag legyen a képernyő színvilága, és nagyon pontosan tudja visszaadni a különböző árnyalatok millióit. Az SLED széles színpalettát lesz képes lefedni minden körülmények között. A technológia kifejlesztésében John Rooymans, az SPD Technology egyik vezető mérnöke segítette a Realme munkáját.

Galéria megnyitása

Kiemelte a Realme, hogy a TÜV Rheinland minősítését már megszerezte a technológia, a német szakemberek azt vizsgálták, hogy a kékfény-kibocsájtása milyen a panelnek. És a jelek szerint ez megfelelően kontrollált, tehát nem fogja fárasztani az emberek szemét. Ez azért különösen fontos a tévénél, mert azt általában este, sötétben nézik az emberek lefekvés előtt. A kékfény negatív hatásai pedig éppen ilyen körülmények között jöhetnek ki leginkább.

55 hüvelykes, vagyis 139 centiméteres méretben fog bevetésre kerülni a Realme műhelyében készülő televízió, ami az egyik legáltalánosabb képátló napjainkban. Az LG és a Samsung is kiemelkedően sok OLED és QLED televíziót értékesít 55 colos kivitelben. Természetesen 4K Ultra HD felbontással szolgál a termék.

A Realme a Samsung által fejlesztett QLED-hez hasonlítja az SLED televíziót, arra számítanak, hogy annak a közvetlen riválisává válhatnak. Ugyanakkor mi azért ezen a téren mindenképpen óvatosak lennénk. A Samsung fejlesztésének is az a lényege, hogy gazdagabb színvilágot legyen képes előállítani, viszont ennek még van egy másik fontos trükkje is, hogy döbbenetes fényerőre képes. És a Realme arról egyáltalán nem ejtett szót, hogy a fényereje milyen lesz az általa dédelgetett SLED-nek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap