Érdekes újítás jön a Google Fotóknál

Érdekes újítás jön a Google Fotóknál

A Google folyamatos fejlesztésekkel gondoskodik arról, hogy a felhasználók újabbnál újabb lehetőségeket kapjanak a Fotók funkció révén. És most egy olyan lehetőséget tesztel a vállalat, ami a videóknál jöhet majd jól.

A kétujjas zoomolási lehetőséget ma már mindenki teljes természetességgel használja nagyon sok helyen. A képektől a weboldalakon át a térképekig mindenhol lehet ezt alkalmazni, a videóknál viszont nem jellemző – de nem is teljesen példátlan, hiszen mondjuk az MX Player már hosszú ideje képes erre. A Google Fotók viszont hamarosan széles közönség számára elérhetővé teheti ezt a lehetőséget. Az alkalmazás 4.33-as verziójában már bene van ez a funkció, de még nem került bemutatásra.Galéria megnyitása

A videók esetében hasonlóan megy majd a zoomolás, mint a fotóknál. A mozgóképfelvétel nem fog megállni magától, de le lehet majd persze állítani, ha éppen arra van szükség. És a zoomolást követően nem ugrik majd vissza a kép az eredeti méretére, hanem lehet húzgálni a teljes felületen, így több részlet is megnézhető ugyanolyan nagyítási szint mellett. Két ujjal kell összenyomni a felvételeket, ha nincs már szükség a zoomra.

A Google valószínűleg azért is szeretné ezt bevezetni, mert egyre több a nagyfelbontású videó. A manapság kapható középkategóriás okostelefonok is jelentős részben képesek 4K Ultra HD felvételek készítésére, a csúcsmodellek esetében pedig már alapkövetelmény ez, szóval eléggé élesek a videók ahhoz, hogy az apróbb részleteiket is ki lehessen venni nagyítással.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ez a funkció mikor válhat mindenki számára elérhetővé, de valószínűleg nem kell már rá túlzottan sokáig várni.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap