Érdekes tagokkal bővül az LG L széria

Az LG két olyan alsó-középkategóriás okostelefonnal állt elő, ami az LG G3-nál megismert vonalvezetésű házba költözött.

Érdekes tagokkal bővül az LG L széria

Az LG a jelek szerint miután kipofozta a felsőkategóriát, megtenné ugyanezt az alsóbb árszegmensekben is. A vállalat előbb a legfrissebb LG UX felhasználói felület elterjesztését jelentette be, most pedig már a dizájnt is a felsőháztól örökítik tovább a kisebb gépekbe.

Nagyon úgy fest, hogy a kisebbik dél-koreai gyártó egységes arculat kidolgozásába vágta a fejszéjét. Az LG G2-nél megkezdett dizájn a G3-nál teljesedett ki, és most úgy döntöttek, hogy a jövőben már az alacsonyabb áron kínált modellek is hasonló ruhába lesznek bújtatva. A Floating Arc néven futó dizájn legfontosabb jellegzetességei, hogy a gombok a hátlapon helyezkednek el, a telefon alsó és felső íve töretlenül fut végig, a gép a felhasználó tenyerébe simul a hátlap lekerítése miatt, és végül a márkajelzés pedig az előlapot uraló panel alá kerül. Sajnos minél olcsóbb a szóban forgó mobil, a kompaktság annál inkább el fog veszni, de ezt az alábbiakban mindenki láthatja majd. Az újdonságoknak egyelőre nem ismert az összes tulajdonsága, teljes egészében csak a későbbiekben ismerhetjük meg őket, de már most is nagyvonalakban kirajzolódik a specifikációjuk. Ezek az LG L szériát fogják erősíteni, de ezúttal már nem számokkal lesznek megbélyegezve, hanem mindegyiknek konkrét neve van. Az LG L Bello lesz a nagyobbik modell, az LG L Fino pedig a vékonyabb pénztárcák tulajdonosait szolgálhatja ki.

LG L Bello

A köztudatba Bellóként bevonuló termék tényleg le sem tagadhatná a vérvonalát. Itt még a keretek egészen vékonyak a nagyméretű, 5 hüvelykes kijelző körül, így eléggé kecses hatást kelt első pillantásra a gép. Az IPS technológiát alkalmazó panel nem éppen az éles képéről lesz híres, mivel FWVGA (854 x 480) felbontás társul hozzá, ami 196 PPI-s pixelsűrűséget eredményez. „Szerencsére” ez a telefon leggyengébb pontja, minden más téren rendben van a konfiguráció. Két kamerával látták el a tervezők. A feledhetetlen pillanatok megörökítésére egy 8 megapixeles megoldás fog szolgálni, amellyel HD videók készíthetőek, és sötétben is lehet a szolgálataira számítani, mert a LED-es villanó megfelelő fényforrásként funkcionál. A videócsevegések során egy 1 MPixeles egységen lesz a sor, ami éppen elegendő 720p felvételek streamelésére. A 138,2 x 70,6 x 10,7 milliméteres vonalakkal körülrajzolható okostelefon elegáns színekben fog pompázni a boltok polcain, hazavihető majd fekete, fehér és arany házba bújtatva is.

A gépezet szívében egy négymagos SoC dobog, ami az ismert paraméterek alapján vélhetően a MediaTek műhelyéből származik, továbbá Cortex-A7 processzormagokkal van felvértezve. Hivatalosan minden esetre csak annyit árult el az LG Mobile egyelőre, hogy 1,3 GHz-en üzemel, és nincs 4G LTE támogatása. A rendszernek 1 GB-os memóriával kell majd ügyesen gazdálkodnia, ami az Android 4.4 számára már nem nagy kihívás. A felhasználók valamivel nehezebb helyzetben lesznek, mivel a tárhely alapból csak 8 GB-nyi, azonban ehhez társul microSD memóriakártya-olvasó is, ami megoldást jelent a szűkösségre. A gép kapcsolati képességeit illetően annyira derült fény, hogy egy 21 Mbps letöltési sebességgel szolgáló 3G HSDPA+ modem csücsül benne. Az energiaellátásról ennél egy 2540 mAh-s kapacitású akkumulátor fog gondoskodni, ami a hatékony központi chippel karöltve átlagos üzemidőt eredményezhet, de egy ekkora megjelenítő mellett azért lehetett volna kicsit izmosabb a telep.

LG L Fino

A Bellóhoz mérten a Fino a teljesítmény tekintetében nem lesz sokkal gyengébb, de azért a körítésben lesznek különbségek. Ez a masina egy olyan négymagos chipre épül (a felhasznált lapka mibenléte itt is rejtély), ami az előző géphez hasonlóan négymagos, de itt már csak 1,2 GHz-es frekvencián működnek a magok. A rendszermemória is maradt azonos méretű, tehát 1 GB-os, azonban a tárkapacitását még tovább faragták a tervezés során, így ez már csak 4 GB-nyi hellyel rendelkezik. A Finónál szinte biztosan számolni kell már a vásárlást megelőzően egy microSD kártyával is. A kapcsolati lehetőségeinek tárházát egyelőre itt sem tárták fel, csak a 21/5,76 Mbps-os le és feltöltési sebesség elérésére képes 3G HSDPA+ modem jelenléte a biztos.

A mobil megjelenítője 4,5 hüvelykes, IPS technológiájú és 800 x 480 képpontos felbontás társul hozzá. A Finóval főkamerájával 8 megapixeles felvételek alkothatóak, és mivel van mellette LED-es segédfény, rosszabb fényviszonyok között is használható lesz. Előre már csak egy VGA kamera került, így a videócsevegés csak szerényebb minőségben bonyolítható majd. Ez a telefon 127,5 x 67,9 x 11,9 milliméteres térfogattal rendelkezik, így igazi kis vasgyúró lesz. A vaskos ház a különböző piacokon eltérő színekben bukkanhat majd fel: készül fekete, fehér, arany, bordó és még sötétzöld kivitel is. Az energiát egy eléggé sovány, 1900 mAh-s telep fogja szolgáltatni, így legfeljebb abban bízhatnak a felhasználók, hogy az üzemidején valamelyest segít majd a visszafogott SoC.

Az operációs rendszer az LG korábbi bejelentésének megfelelően azonos lesz. Mindkettőn az Android 4.4 teljesít szolgálatot, méghozzá az LG UX ruhájába bújtatva. A sajtóközlemény szerint így lesz a képességeik tárházában Touch & Shot, ami lehetővé teszi a téma bármely pontjára a gyors fókuszálást és fotózást, valamint gesztussal vezérelt exponálás, mely önarcképek és csoportképeknél jöhet jól. Az előlapi kamera képét pedig olyan érdekes trükkel fogja a rendszer feljavítani, hogy a telefon kijelzőjének a fényét használva teremt természetesebb és erősebb környezeti fényt. Újdonság még ebben a kategóriában, hogy már ezekkel is használható lesz QuickCircle elrendezésű előnézeti tok, ami nagyon sok képesség gyors és egyszerű előcsalogatását teszi lehetővé úgy, hogy a kijelző nagyrészt le van fedve, vagyis védett. Végül része még a repertoárjuknak a Knock Code, ami a tavalyi év második felétől kezdve a legtöbb LG mobilnál jelen van, és a felhasználók örömmel használják is.

Az LG L Bello és az L Fino először a latin-amerikai régióban lesz megvásárolható, később viszont Európa és Ázsia több országában (Független Államok Közössége) is fel fog bukkanni. (Más területeken elképzelhető, hogy más lesz a nevük is.) Az ajánlott fogyasztói árakról még egyelőre nem esett szó, de valószínűleg nem lesznek drágák a kategóriájukhoz képest.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward