Érdekes szoftver az EVGA-tól, tápegységekhez

Az EVGA NEX 1500W-os tápegységéhez készített szoftver sok hasznos adattal szolgál.

Érdekes szoftver az EVGA-tól, tápegységekhez

Korábban a gyártó NEX 1500W-os tápegységét már megcsodálhattuk, sőt, akkoriban már néhány érdekesség is napvilágot látott vele kapcsolatban, így nem meglepetés, hogy a termékhez egy nem mindennapi szoftver érkezik, ami direkt monitorozást és ventilátor-vezérlést is lehetővé tesz.

Most érkezett néhány friss fotó, amelyek további érdekességeket árulnak el az említett szoftveről, amely egyébként a SuperNOVA nevet viseli. Az alkalmazás a NEX 1500W-os tápegységgel USB 2.0-s kapcsolaton keresztül kommunikál és komplex monitorozást tesz lehetővé, azaz segítségével a tápegység több paraméterét is hatékonyan figyelemmel kísérhetjük.

Az első két fotó alapján információt kapunk a rendszer aktuális fogyasztásáról, valamint arról is, hogy a +12V-os és a +5V-os ágakon hogyan alakul a feszültség és az áramerősség értéke. Az adatok között találunk információt a hatásfokkal, a hőmérséklettel és a ventilátor-fordulatszámmal kapcsolatban is. Az eredményeket vonalgrafikon formájában is megjeleníthetjük, így látjuk, hogy milyen változások történtek az elmúlt néhány másodpercben - például kiderül, hogy kellően stabil-e a feszültség.

A harmadik fotón a ventilátor-vezérléssel kapcsolatos beállításokat találjuk, valamint a +12V-os feszültség kontrollálására is van mód.

A szoftver "OC", azaz tuning módot is kínál, ekkor a tápegység 1500W-os teljesítménye 1650W-ra emelkedik, ami például komolyabb tuning esetén jöhet jól, ha az utolsó megahertzeket is ki akarjuk facsarni az adott hardverből.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward