Érdekes noteszgépeket mutatott be a Lenovo az MWC-n

Az újdonságok között két friss Yoga sorozatú konvertibilis noteszgép, illetve egy MIIX családba tartozó tábla sorakozik.

Érdekes noteszgépeket mutatott be a Lenovo az MWC-n

A Lenovo több új noteszgépének a bemutatóját is az éppen zajló MWC-re, azaz a Mobil Világkongresszusra időzítette, hisz most minden érdeklődő szempár a mobilpiac újdonságaira fókuszál.

A gyártó legújabb termékei között két Yoga sorozatú konvertibilis notebook, valamint egy MIIX sorozatú Windows 10-es tábla lapul – utóbbi lecsatolható billentyűzettel próbál szerencsét a piacon.

Lenovo Yoga 710

A Yoga család csúcsát kétségtelenül a Yoga 900 képviseli, de alatta még bőven van hely egyéb, költséghatékonyabb modellek számára is. Ilyen újdonság a középkategóriát erősítő Yoga 710, amely 11 hüvelykes és 14 hüvelykes kivitelben válik elérhetővé. A nagyobbik noteszgép egy teljes értékű ultrabook lesz, amelynek fedélzetén akár hatodik generációs Core i7-es sorozatú processzor is helyet kaphat, ezzel szemben a 11 hüvelykes példány már négymagos Pentium processzorról indul és maximum Core m5-ös központi egységgel szerelve lesz elérhető. Rendszermemóriából maximum 8 GB-nyi kérhető, az adatok tárolásáról pedig maximum 256 GB-os SSD gondoskodhat.

Az 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelző mindkét esetben IPS alapokon nyugszik, viszont a 14 hüvelykes modellnél az integrált GPU helyett akár GeForce 940 MX típusú videokártya is kapcsolódhat hozzá. Mindkét modell tartalmaz 1 megapixeles beépített webkamerát, micro HDMI videó kimenetet, kombó audió jack csatlakozót és USB 3.0-s portot, akkumulátoros üzemidejük pedig 8 óra környékén helyezkedik el. Az újdonságok az új, zsanérba szerelt WiFi antenna jóvoltából 20%-kal jobb vezeték nélküli hálózati teljesítményt nyújtanak majd – a WiFi vezérlő szerepét 802.11ac támogatással ellátott modell tölti be.

A 14 hüvelykes modell ezen felül egy további USB 3.0-s porttal, négy az egyben memóriakártya-olvasóval, illetve Dolby Audio jóváhagyással ellátott JBL hangszórókkal is rendelkezik majd.

A 11 hüvelykes Yoga 710 listaára 499 dollárról indul, a 14 hüvelykes példányok listaára pedig 799 dollár lesz, természetesen alapkiszerelésben. Mindkét sorozat szállítása júliusban indul meg.

Lenovo Yoga 510

Ez a modell ugyanúgy négyféle üzemmódban használható, mint a Yoga sorozat többi tagja, viszont már nem a közép- vagy felsőkategóriát, hanem a belépőszintet veszi célba. Jó hír, hogy a Yoga 510 a korábbi belépőszintű megoldáshoz képest azért valamivel könnyebb lett és akkumulátoros üzemideje is kedvezőbben alakul. A 14 és 15 hüvelykes változatban érkező újdonság kisebbik kiadása 1,75 kilogrammot nyom a mérlegen, a nagyobbik pedig már 2,08 kilogrammos lesz. Központi egység terén hatodik generációs Core i7-es modellig bezárólag többféle opció lesz, videokártyából pedig akár AMD Radeon R7 M460-as modellt is kérhetünk, méghozzá 2 GB-nyi fedélzeti memóriával. Rendszermemóriából maximum 8 GB-nyi DDR4-es RAM kérhető, az adatok tárolását pedig akár 256 GB-os SSD-re vagy 1 TB-os merevlemezre is bízhatjuk.

A kijelző képátlótól függetlenül egységesen 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, az audió rendszer pedig a Harmann Kardon műhelyéből érkezik. Az új noteszgépek WiFi és Bluetooth 4.1 vezérlővel egyaránt rendelkeznek, sőt, még GbE port is lesz rajtuk. USB 3.0-s portokból kettőt, USB 2.0-s portokból pedig egyet kapunk, de lesz még a kínálatban HDMI videó kimenet, négy az egyben memóriakártya-olvasó, 1 megapixeles beépített webkamera és háttérvilágítással ellátott billentyűzet is – utóbbi persze opcionális. Az akkumulátoros üzemidő a Lenovo szerint az előző generációs megoldásokhoz képest 50%-kal nőtt, így az újdonságok akár 8,5 órán át is képesek dolgozni egyetlen teljes akkumulátortöltéssel.

A Windows 10 Home operációs rendszerrel ellátott Yoga 510-es konvertibilis noteszgépek szállítása április folyamán indulhat meg. A 14 hüvelykes példány alapára 599 dollár, a 15 hüvelykesé pedig 699 dollár lesz.

Lenovo IdeaPad MIIX 310

A Lenovo a szeptemberi IFA alkalmával mutatta be a MIIX 700-as táblát, amely a 12 hüvelykes képátlójú, 3:2 képarányú kijelzőjével a Microsoft Surface Pro táblái ellen szállt harcba. Most egy újabb, olcsóbb modellel bővül a MIIX sorozat, a friss jövevény pedig nem más, mint a MIIX 310.

A friss tábla 10 hüvelykes képátlójú, IPS alapú érintőkijelzővel rendelkezik, ami akár 1920 x 1080 pixeles natív felbontással is elérhető lesz. Az 580 grammos újdonság kompakt és könnyű kivitele ellenére teljes értékű Windows 10-es felhasználói élményt nyújt majd, a lecsatolható billentyűzet pedig benne lesz az alapárban. Maga a tábla 9,2 milliméter, a billentyűzet pedig csak 9 milliméter vastag lesz.

Az újdonság fedélzetén egy Intel Atom x5 8300-as SoC dübörög, amihez 2 GB-nyi fedélzeti memória társul, de a termék akár 4 GB-nyi rendszermemóriával is kérhető lesz. Az adattár szerepét 64 vagy 128 GB-nyi eMMC tárhelyre oszthatjuk. A vezeték nélküli kommunikációt 802.11b/g/n WiFi vezérlő, Bluetooth 4.0-s vezérlő és opcionális 4G/LTE modem segíti.

Az előlapon egy 2 megapixeles, a hátlapon pedig egy 5 megapixeles kamerát helyeztek el, a csatlakozók között pedig egy Micro HDMI videó kimenet, egy microSD memóriakártya-olvasó, egy Micro USB 2.0-s port, valamint egy kombó audió csatlakozó sorakozik, sőt, a billentyűzeten még egy további USB 2.0-s port is lesz. Az apróság egyetlen teljes akkumulátortöltéssel akár 10 órán át is képes működni.

A MIIX 310 várhatóan júniusban kerül az üzletek polcaira, alapára pedig 229 dollár lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward