Érdekes jelenség a HIS Radeon R9 290X IceQ X² Turbo

Az újdonság kék nyomtatott áramköri lapot kapott, ami felett aranyszínű borítással ellátott videokártya hűtő teljesít szolgálatot, a hátlapi hűtőlemez pedig fekete.

Érdekes jelenség a HIS Radeon R9 290X IceQ X² Turbo

A HIS egy gyárilag megemelt GPU órajelet alkalmazó R9 290X videokártyával rukkolt elő, amely a HIS Radeon R9 290X IceQ X² Turbo nevet viseli. A friss jövevény természetesen 28 nm-es csíkszélességgel készülő, 2816 stream egységet, valamint 176 textúrázót és 64 renderelő egységet tartalmazó GPU-t hordoz magán, amely 512-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GDDR5-ös fedélzeti memóriához.

A GPU a referencia modelleknél 1000 MHz-es órajelen ketyeg, a HIS újdonsága azonban már 1060 MHz-es GPU órajelet alkalmaz, így némi extra teljesítményt kínál. Az 512-bites adatsín végén lógó 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória effektív órajele viszont továbbra is 5 GHz-es értéket képvisel, csak úgy, mint a referencia modelleknél.

A HIS Radeon R9 290X IceQ X² Turbo egy igazán szokatlan jelenség, ugyanis az R9 290X videokártyák között ez az egyetlen olyan modell, amely kék nyomtatott áramköri lapot használ. A melegedő komponensek hűtéséről egy egyedi felépítésű, hőcsöveket és alumínium lamellákat alkalmazó videokártya hűtő gondoskodik, amely két darab 110 milliméteres átmérőjű ventilátort rejt. A videokártya hűtő borítása aranyszínű lett, a hátlapi hűtőlemez pedig feketére festve érkezik. Nem egy szokványos látvány. A videó kimenetek között ezúttal is két DVI, egy HDMI, illetve egy DisplayPort sorakozik.

A HIS Radeon R9 290X IceQ X² Turbo rövidesen elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward