Érdekes, innovatív számítógépházak a láthatáron

Az elmúlt hét folyamán két új érdekes számítógépház is érkezett, egy az Antec-től, egy pedig a Lian Li-től.

Érdekes, innovatív számítógépházak a láthatáron

Az elmúlt hét folyamán két új érdekes számítógépház is érkezett, egy az Antec-től, egy pedig a Lian Li-től.

Antec Eleven Hundred

Az Antec a napokban jelentette be, hogy Eleven Hundred névre keresztelt számítógépháza, amely a gyártó Gaming Series családjában foglal helyet, végre Európában is elérhetővé vált. A közepes torony formátumú ház a gyártótól már megszokott minőséget képviseli: sok bővítőhellyel, valamint ötletes megoldásokkal érkezik.

A termék 527 x 237 x 546 milliméteres mérettel, valamint 6,9 kilogrammos súllyal kerül a boltok polcaira. A mini-ITX, micro-ATX, ATX és XL-ATX alaplapok fogadására felkészített kuckó természetesen rendelkezik alaplapi szerelőablakkal, sőt, a processzor mögött, az alaplaptálca másik oldalán még egy ventilátor számára is kialakítottak némi helyet a mérnökök, így az adott processzor extra hűtést kaphat.

Processzorhűtőből egyébként maximum 170 milliméter magas példány fér el a házban. 5,25 hüvelykes bővítőhelyekből három, 3,5 colosakból hat, míg 2,5 colosakból kettő áll rendelkezésre. A PCI bővítőhelyek között kilencet találunk, a felsőkategóriás videokártyák számára pedig 330 milliméternyi hely áll rendelkezésre. A tápkábeleket és egyéb vezetékeket könnyedén elvezethetjük az alaplapi tálca mögött, hála a fejlett kábelmenedzsmentnek.

Az előlapi portok között két USB 3.0-s, két USB 2.0-s, valamint a szokásos audió csatlakozókat találjuk. A rendszer hűtéséről alap esetben két ventilátor gondoskodik: egy 200 milliméteres átmérőjű, kék LED-es világítással ellátott példány a ház tetején lapul, a ház hátulján pedig egy 120 milliméteres átmérővel büszkélkedő, LED-es világítás nélküli légkeverő teljesít szolgálatot.

A házban igény esetén további hét légkeverőt helyezhetünk el. A ventilátorok közül négyet a beépített Fan Power Hub egységre is kapcsolhatunk, amely egyetlen MOLEX tápcsatlakozóra csatlakoztatja a légkeverőket, ezáltal csökkenthető a kábeldzsungel. A tápegység alatti szellőző, valamint az előlap mögé beszerelt ventilátorokhoz tartozó szűrőt könnyedén, a ház oldallapjának levétele nélkül kivehetjük és kitisztíthatjuk, ha szükséges.

 

Az Antec Eleven Hundred tehát már kapható, ára pedig 109,9 font magasságában helyezkedik el. A termékkel kapcsolatban bővebb információt itt találnak az érdeklődők.

Érkezik a Lian Li PC-100-as kuckója is

A Lian Li kínálatában egy meglehetősen érdekes számítógépház jelent meg, amelynek legnagyobb különlegessége abban rejlik, hogy számos rendhagyó megoldást alkalmaz. Az alaplap a házban 180 fokkal elfordítva foglal helyet, azaz a hátlapi portok nem a ház hátulján, hanem a ház előlapja mögött lapulnak, így sokkal könnyebb hozzájuk férni.

A 210 x 472 x 530 milliméteres mérettel, valamint 5,92 kilogrammos súllyal érkező termék közepes torony formátummal rendelkezik, alaplapokból pedig a micro-ATX, ATX, XL-ATX és E-ATX pédányokat fogadja. 5,25 colos bővítőhelyekből kettőt kapunk, míg 3,5 colos bővítőhelyekből hat áll rendelkezésre. Utóbbiak akár hat darab 2,5 hüvelykes adattároló beszerelésére is használhatóak.

A merevlemezek rögzítéséhez egyébként speciális, tálcás megoldást alkalmaz a gyártó, amit egyes korábbi modelljeinél már szintén sikerrel használt. A HDD-k rögzítésénél gumi rezgéselnyelő lapokat, illetve gumiból készült alátéteket alkalmaztak a mérnökök, így a csendes működés garantált.

PCI bővítőhelyekből nyolc áll rendelkezésre, a videokártyák számára pedig 400 milliméternyi helyet biztosít a ház. Processzorhűtőből maximum 165 milliméter magas példányt szerelhetünk be, az általunk kiválasztott tápegység pedig maximum 220 milliméter hosszú lehet. A szálcsiszolt alumínium előlappal érkező PC-100-as újdonság előlapi portokkal nem rendelkezik, mivel az alaplap hátlapi portjai a ház előlapja mögött lapulnak, hála a fentebb említett, az alaplap esetében alkalmazott 180 fokkal elforgatott dizájnnak. Az alaplap hátlapi kivezetései egyébként egy ajtó mögött lapulnak annak érdekében, hogy az összkép továbbra is esztétikus maradjon.

A ház megfelelő szellőzéséről három ventilátor gondoskodik: az előlap mögött egy 120 milliméteres átmérőjű, míg a ház hátulján két darab, egyenként 140 milliméteres átmérőjű légkeverő lapul. A ház mosható szűrőkkel érkezik, támogatja a folyadékhűtő rendszerek alkalmazását és a felsőkategóriás videokártyák számára merevítést is kínál, amellyel a videokártyák stabilan, biztonságosan foglalhatnak helyet a rendszerben.

 

 

A Lian Li különleges, anodizált alumínium burkolattal ellátott számítógépháza december végétől kezdve lesz kapható. A termék ajánlott végfelhasználói árát 200 dollárban állapította meg a gyártó. Aki további információra is kíváncsi a PC-100-zal kapcsolatban, látogasson el ide.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward