Érdekes dizájnnal érkezik a legújabb ECS alaplap

Az ECS X79R-AX Stealth alaplap megtervezésénél és megalkotásánál az ECS szakemberei az ASUS háza tájáról is merítettek némi ihletet.

Érdekes dizájnnal érkezik a legújabb ECS alaplap

Az ASUS TUF Sabertooth sorozatú alaplapjainál már megszokhattuk, hogy az alaplap komponenseit egy hőpajzs védi. A Thermal Armor alkalmazása nem csak esztétikai szempontból lehet előnyös, ugyanis azáltal, hogy a hőpajzs megvédi az alaplap komponenseit a különböző bővítőkártyák által keltett hőtől, az adott alaplap várható élettartama és stabilitása is pozitív irányban javul. A TUF sorozatú alaplapoknál a hőpajzs emellett javítja az alaplap komponensei körüli légáramlást is – ahogy az a lenti videón is látható –, így az alatta megbújó komponensek stabilabban üzemelnek és hosszabb élettartammal bírnak.

 

Az ECS mérnökei a jelek szerint láttak fantáziát az ötletben, ugyanis a cég legfrissebb, LGA-2011-es processzorfoglalattal ellátott alaplapjánál egy speciális hőpajzsot alkalmaztak, amely a fő bővítőhelyektől és csatlakozóktól eltekintve az alaplap teljes felületét beborítja. A borítás szélein távozhat a komponensek által termelt meleg levegő és itt van lehetőség arra is, hogy a különböző csatlakozókat és kivezetéseket elérjük – utóbbiak nem az alaplapra merőlegesen, hanem 90 fokkal elforgatva lesznek majd jelen, ahogy azt a SATA portoknál már megszokhattuk.

Az új alaplap a jelek szerint négy darab PCI Express x16-os, valamint két PCI Express 2.0 x1-es bővítőhelyet kínál, DDR3-as memóriafoglalatokból pedig négy darab lesz rajta. A repertoárban bekapcsoló- és reset gomb is helyet kapott, sőt, egy Debug LED kijelző is megbújik a sorban, ami a rendszer indításakor esetlegesen felmerülő hibajelenségek okainak könnyű és gyors feltárásában segít.

A terméken elhelyezett védőborítás tervezőit az amerikai lopakodó vadászgépek dizájnja ihlette, így azon számos határozott él, illetve törés látható, sőt, még a borítás színvilága is hasonlít a lopakodókéra. A borítást persze minden bizonnyal le lehet majd szedni – ellenkező esetben elképzelni sem tudjuk, hogyan lehet a terméket beszerelni egy ATX formátumú alaplapokat fogató számítógépházba.

Az ECS X79R-AX Stealth hivatalos bejelentésére hamarosan sor kerül, így már nem kell sokat várni, hogy a termékkel kapcsolatos részletek mindegyikéről lehulljon az a bizonyos lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward