Érdekes céget vásárolt fel az Apple

A célpont szerepét betöltő LuxVue micro-LED alapú, rendkívül energiahatékonyan működő kijelzők fejlesztésével foglalkozik, amelyek előnyeiből az Apple később megjelenő termékei is profitálhatnak majd.

Érdekes céget vásárolt fel az Apple

Az Apple olykor-olykor felvásárol egy-egy kisebb vállalatot, hogy fejlesztéseik gyümölcseit saját termékeiben kamatoztathassa. Most is ez történt: a vállalat a napokban megvette a LuxVue Technology névre hallgató céget, ám az sajnos nem derült ki, hogy a tranzakció keretén belül pontosan mekkora összeg cserélt gazdát.

A LuxVue Technology azért érdekes, mert a cég az elmúlt évek során alacsony fogyasztás mellett üzemelő, micro-LED alapú kijelzők fejlesztésén tevékenykedett, amelyek különböző, főként átlagfelhasználóknak szánt termékekben kaphatnak helyet. Az alacsony fogyasztású, nagy fényerőt kínáló micro-LED kijelzők hasznosak lehetnek az Apple számára, hiszen hatékonyan felhasználhatóak a különböző mobil eszközökben, illetve a viselhető eszközökben is – utóbbiaknál különösen fontos az energiatakarékos működés, hiszen a kompakt kivitel miatt nagykapacitású akkumulátort nem igazán lehet alkalmazni.

A micro-LED alapú kijelzők többféle Apple termékben is feltűnhetnek a nem is oly távoli jövőben, ahol segíthetnek az akkumulátoridővel való spórolásban, és ezzel egy időben nagyobb fényerősséggel is megajándékozhatják a felhasználókat. Hogy hasonló kijelző kerül-e a régóta emlegetett iWatch okosórába? Nos, ez nem zárható ki, de egyértelmű bizonyítékok sem szólnak mellette.

Az viszont biztosnak tűnik, hogy az Apple keményen ráhasal majd az egészségmonitorozásra és az egészségvédelemre. A jövőben megjelenő viselhető eszközök a vérnyomás és a pulzus mellett a kardiovaszkuláris teljesítményt is képesek lesznek monitorozni. Utóbbin a pletykák szerint egy korábbi MIT kutató is dolgozik, aki fülben viselhető biometrikus érzékelőt készíthet a később megjelenő viselhető eszközökhöz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward