EnswerMe - a videókeresés Google-je

Bár a YouTube és más hasonló videómegosztó oldalak népszerűsége töretlenül növekszik, konkrét videók előkeresése mégse sokkal könnyebb ma se, mint 3-4 évvel ezelőtt. Ezen az áldatlan helyzeten kíván változtatni a dél-koreai székhelyű Enswers.

EnswerMe - a videókeresés Google-je

Bár a YouTube és más hasonló videómegosztó oldalak népszerűsége töretlenül növekszik, a konkrét videók előkeresése mégse sokkal könnyebb ma se, mint 3-4 évvel ezelőtt. Ezen az áldatlan helyzeten kíván változtatni a dél-koreai székhelyű Enswers.

Jack Kim, a vállalat vezetőjének példája szerint ha az ember bármilyen formában rákeres a YouTube-on mondjuk arra, hogy Euro 2008, az első találatok között ugyanolyan valószínűséggel bukkanhat fel Fernando Torres a tényleges bajnokságról, mint az EA Sports új játékának jelenetei. Miután minden oldalon 10 videót láthatunk, összesen több, mint 3.000 oldalnyi választékot kapunk a nyakunkba.

Kim megoldása erre a problémára a www.enswer.me, amely egyelőre ugyan még privát béta fázisban tart (de már lehet meghívót kérni a tesztelésére), ám reményei szerint hamarosan a videókeresés Google-jévé nőheti ki magát.

És hogy mitől is olyan különleges ez a rendszer? Kim elmondása szerint attól, hogy képfelismerő és hangelemző technológiák kombinált alkalmazásával 99% feletti pontossággal tudja előkeríteni konkrétan azt a videót, amit keresünk, más hasonlók vagy affélék helyett.

Eddig már több, mint 90 millió videót indexeltek, és ez a szám további 500.000-el gyarapodik naponta. Jelenleg 100 oldalt fednek le, de ezt még az idei év első felének végéig 250-re kívánják növelni (világszerte durván 500 videómegosztó oldalról lehet tudni), valamint az indexelés tempóját is felturbózni napi egymillióra. Reményeik szerint az EnswerMe még az év második negyede során megszabadulhat a béta jelzőtől, és már teljes dicsőségében szolgálhat bárkit. Érdekes kezdeményezés, meglátjuk, mi lesz belőle.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward