Ennyibe kerülnek majd a Llano és FX processzorok?

A török DonanimHaber munkatársai meglehetősen érdekes információkra tettek szert, amelyekből kiderül, hogy a Llano és FX sorozatú processzorok esetében az elsőként megjelenő modellek pontosan milyen specifikációkkal rendelkeznek majd, illetve ár tekintetében pontosan hol helyezkednek el.

Ennyibe kerülnek majd a Llano és FX processzorok?

A török DonanimHaber munkatársai meglehetősen érdekes információkra tettek szert, amelyekből kiderül, hogy a Llano és FX sorozatú processzorok esetében az elsőként megjelenő modellek pontosan milyen specifikációkkal rendelkeznek majd, illetve ár tekintetében pontosan hol helyezkednek el.

A lenti táblázatban található információkat azért érdemes távolságtartóan kezelni, ugyanis hivatalos forrásból még nem erősítették meg az értesüléseket és valószínűleg nem is fogják, majd csak a júniusban esedékes rajt alkalmával, amire szerencsére azért már nem kell sokat várni. Az FM1-es processzorfoglalattal ellátott alaplapok és az AMD 990FX lapkakészlete köré épülő deszkák után tehát most végre bepillantást nyerhetünk abba is, hogy mennyire mélyen kell majd a zsebünkbe nyúlni, ha Llano vagy FX sorozatú asztali processzorra fáj a fogunk. Íme:

A táblázat alapján a két legolcsóbb Llano processzor két  CPU maggal érkezik majd és sorrendben 70 dolláros, illetve 80 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerülnek forgalomba. A négymagos modellekből már négyféle példány áll majd rendelkezésre, amelyek 110, 130, 150 és 170 dolláros áron kerülnek forgalomba. Ezen a ponton némi hasonlóságot is felfedezhetünk a jelenlegi Phenom II-es processzorcsaláddal, ugyanis a legolcsóbb Phenom II-es processzorok, amelyek két CPU maggal rendelkeznek, 100 dollár alatti áron vannak forgalomban, míg a "csúcsmodellért" 185 dollárt kér el a gyártó. A Llano APU egységek egyébként olyan processzormagokkal érkeznek, amiket a Phenom II-ben is használtak, csak a korábbi 45 nm-es helyet 32 nm-es csíkszélességgel készülnek majd. Lényeges különbség a Phenom II-es család tagjaihoz képest, hogy a Llano modellek már integrált videó vezérlővel is el lesznek látva. A fenti táblázat alapján az IGP-k esetében a stream processzorok száma modelltől függően 160 és 400 között helyezkedik majd el, ahogy azt egyik korábbi hírünkben már megírtuk.

Vessünk néhány pillantást a Zambezi lapkával ellátott processzorokra is, amelyek már szélesebb felhasználói kör érdeklődését keltették fel. A fenti táblázat alapján az első FX sorozatú Zambezi processzorok 190, 240, 290 és 320 dolláros áron kerülnek majd forgalomba. A két legolcsóbb modell sorrendben négy- és hat processzormaggal rendelkezik, míg a drágább példányok kivétel nélkül 8 processzormagot tartalmaznak. A Bulldozer architektúra köré épülő újdonságok esetében a processzor tokozásán belül már nem kap helyet integrált videó vezérlő. IGP ide vagy oda, az AMD szerint az újdonságok a hasonló kategóriában elhelyezkedő Sandy Bridge processzorokkal szemben mindenképpen versenyképesek lesznek.

Azzal kapcsolatban, hogy a Llano és az FX sorozatú processzorok pontosan mire mennek az Intel Sandy Bridge processzoraival szemben, majd csak az első hivatalos tesztek adnak pontos képet. Korai teszteket már ugyan láthattunk, de azok alapján elhamarkodott lépés lenne véleményt formálni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward