Ennyibe kerül majd az Intel alapú Microsoft Surface

Úgy tűnik, az Intel alapú, Windows 8 Pro operációs rendszert futtató Surface tábla egyáltalán nem lesz olcsó.

Ennyibe kerül majd az Intel alapú Microsoft Surface

A Microsoft illetékesei korábban, amikor a Windows 8 Pro alapú Surface táblával kapcsolatban kérdezték őket, azt nyilatkozták, hogy az újdonság ugyanabban az árszegmensben próbál majd labdába rúgni, ahol az ultrabookok is tanyáznak. Most a vállalat közölte, hogy mennyibe kerül majd az Intel alapú Surface tábla, így kiderült, tényleg komolyan gondolták a fenti kijelentést: a 64 GB-os, billentyűzet nélkül érkező változatért 899 dollárt kell majd letennünk az asztalra.

A 128 GB-os változat ezzel szemben már 999 dollárba kerül – ebben az összegben pedig még mindig nincs benne a billentyűzet ára. A Microsoft sajtóközleménye egyébként abszolút nem említi a billentyűzetet, így valószínűleg ugyanazok a billentyűzet opciók állnak majd rendelkezésre az Intel alapú tábla esetében is, mint ARM alapú társánál. Ennek értelmében 119,99 dolláros Touch Cover és 129,99 dolláros Type Cover billentyűzet közül lehet majd választani.

A borsos ár mellé szerencsére ütőképes hardver jár. Sokan gondolhatnák, hogy a Windows 8 Pro operációs rendszerrel érkező, x86-os alkalmazások futtatására is képes Surface kiadás Intel Atom processzorra támaszkodik, ám ez szerencsére nincs így: az Intel mérnökei Core i5-ös sorozatú központi egységgel és 4 GB-nyi memóriával látták el az újdonságot. A 10,6 colos képátlójú érintőkijelző a Windows RT operációs rendszerrel ellátott modellével ellentétben már nem 1366 x 768, hanem 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel.

A vállalat annak érdekében, hogy az érintőkijelzőt profi módon, precízen is kezelhessük, még érintőceruzát is mellékel a termékhez. Hab a tortán, hogy a repertoárban egy teljes méretű USB 3.0-s port is helyet kapott. A sorban persze 802.11 b/g/n típusú WiFi adapter, Bluetooth 4.0-s adapter, micro SDXC memóriakártya-olvasó, két darab 720p-s LifeCam kamera és mini DisplayPort videó kimenet is jelen van.

Az Intel alapú Surface tábla tömege kevesebb, mint 910 gramm, vastagsága pedig kevesebb, mint 14 milliméter, azaz egy ütős hardvert rejtő, könnyű és kecses termékről beszélhetünk. A Microsoft sajtóközleménye nem tesz említést a várható akkumulátoros üzemidővel kapcsolatban sem, de a korábbi információk alapján arra lehet számítani, hogy az Intel alapú Surface az ARM alapú kiadáshoz képest feleannyi akkumulátoros üzemidőt kínál. A combosabb hardver többet fogyaszt, így ez abszolút nem meglepő. A Surface Windows RT alapú kiadása egyébként nyolc órán át képes elmenni akkumulátorról, így az Intel alapú kiadásnál nagyjából négyórányi üzemidőre számíthatunk.

A Windows 8 Pro operációs rendszerrel és x86-os processzorral ellátott Surface tábla a következő év januárjában érkezik. A VaporMG házzal érkező újdonságra egy év garanciát vállal a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward