Ennyi lesz egy 3D-s tévé Magyarországon

Ennyi lesz egy 3D-s tévé Magyarországon

A tévégyártók nagy reményeket fűznek az idei focivébé által támasztott kereslethez, szakértők szerint ugyanakkor az idén és jövőre inkább csak az új technológiákért rajongókra számíthatnak. Később a verseny erősödése és az árak esése miatt szélesedhet a vevőkör.

Az amerikai piacon, ahol elsők között dobják piacra ezeket a készülékeket, az átlagár az idén meghaladja az 1.770 dollárt, ám öt év múlva alig megy majd 800 dollár fölé.

Az elemzők egy része a háromdimenziós technológia hatását az iparág fejlődésére ahhoz hasonlítja, amit annak idején a fekete-fehér technológiáról a színesre való átmenet jelentett. Piackutatók szerint az új típusú készülékekből az idén világszerte több mint négymillió darab találhat gazdára, 2015-ben pedig már akár 80 millió - írta a Világgazdaság.

3D-s tévéadás egyelőre nincs, így az első időben az erre a technológiára készült filmek és játékok nézhetők a készülékeken, ráadásul a mai technológia mellett csak speciális szemüveggel - jegyzi meg a lap, hozzátéve: vita van arról is, hogy ezekért a látóeszközökért kelljen-e külön fizetni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward