Energiatakarékos LGA-1150-es MSI alaplapok érkeznek

Az ECO sorozat tagjai a hagyományos LGA-1150-es alaplapokhoz képest akár 40%-kal alacsonyabb fogyasztás mellett is képesek üzemelni, így kiválóan alkalmasak energiatakarékos, költséghatékony PC építésére.

Energiatakarékos LGA-1150-es MSI alaplapok érkeznek

Az MSI a Computex alkalmával, még június elején mutatta be ECO sorozatú alaplapjait, amelyek legnagyobb különlegessége a sallangmentes felépítés, illetve a rendkívül energiatakarékos működés.

Az ECO sorozatú alaplapok ma végre el is rajtoltak, első körben pedig háromféle modell közül lehet válogatni. A sorozatban egy H81M ECO, egy B85M ECO, illetve egy H97M ECO jelölésű példány lapul, amelyek mindhárman microATX formátummal rendelkeznek. Mindegyik alaplapon található egy PCI Express 3.0 x16-os, illetve két PCI Express 2.0 x1-es slot, de a kínálatból a PCI slot sem hiányzik.

A bővítőhelyek, illetve a memóriafoglalatok zöld-fehér dizájnnal rendelkeznek, amivel a gyártó az energiatakarékosságot próbálja hangsúlyozni. Memóriafoglalatból a H97-es és B85-ös példányokon négy darab lapul, de a H81-es modell már csak két memóriafoglalattal gazdálkodik.

MSI H97M ECO

Az új alaplapok Intel gyártmányú Gigabites Ethernet vezérlővel érkeznek, és mindannyian kínálnak néhány SATA portot is. A H97M hat darab SATA 6 Gbps-os csatlakozót kapott, a B85M 4 SATA 6 Gbps-os és két SATA 3 Gbps-os porttal érkezik, a H81M esetében pedig két darab SATA 6 Gbps-os és két darab SATA 3 Gbps-os porttal kell beérni a lapkakészlet sajátosságai miatt.

MSI B85M ECO

Az MSI állítása szerint az ECO sorozatú alaplapok 100%-os stabilitást és teljesítményt kínálnak, fogyasztásuk azonban akár 40%-kal is alacsonyabb lehet, mint a hagyományos alaplapoké. Az energiatakarékos működést az ECO Center Pro szoftver segíti, amellyel egyebek mellett arra is van mód, hogy a használaton kívüli portokat és bővítőhelyeket kikapcsoljuk. A PCI(e) slotok mellett az USB portok, a videó kimenetek, az audió portok, a LAN port, illetve a ventilátor csatlakozók áramtalanítására is van mód.

Az ECO sorozatú alaplapokon OC Genie gomb helyett ECO gomb található, amellyel aktiválható az energiatakarékos működés. Az új alaplapok leginkább költséghatékony, alacsony fogyasztású asztali számítógépek építésére alkalmasak. A kellő stabilitásról persze ezúttal is Military Class sorozatú komponensek gondoskodnak, ami jó hír. Nem véletlen, hogy az MSI szerint az újdonságok éjjel-nappal működő konfigurációkba is ideálisak.

MSI H81M ECO

A friss deszkák közül a H97M ECO 90 dollárba, a B85M ECO pedig 75 dollárba kerül majd. A H81M ECO ára egyelőre nem derült ki.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward