Elrajtoltak a Cooler Master legújabb számítógépházai

Első körben a FreeForm technológia köré épülő MasterCase 5 és MasterCase 5 Pro mutatkozik be.

Elrajtoltak a Cooler Master legújabb számítógépházai

A Cooler Master MasterCase sorozatával kapcsolatban korábban már érkezett néhány információmorzsa, most azonban végre arról számolhatunk be, hogy hivatalosan is hódító útjára indították a sorozatot, amely egyelőre két taggal rendelkezik.

MasterCase 5 és MasterCase 5 Pro

A MasterCase 5, illetve MasterCase 5 Pro modellek esetében az alapok teljesen ugyanazok, de felszereltség tekintetében azért vannak különbségek a termékek között, hála a különböző kiegészítőknek.

[link href="https://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hirek/2015/0818/mastercase5-pro-

2.jpg" target="_blank"][/link]MasterCase 5 és MasterCase 5 Pro

A ház mindkét esetben 235 milliméter széles, 512 milliméter magas és 548 milliméter mély, belsejében pedig Mini-ITX, microATX vagy ATX formátumú alaplap foglalhat helyet. Tömeg tekintetében van egy pici különbség a két modell között, hisz a MasteCase 5 10,6 kilogrammot nyom a mérlegen, a MasterCase 5 Pro pedig 10 dekával nehezebb az extrái miatt. 5,25 hüvelykes meghajtóból mindkét esetben kettő fér el a házban, a 3,5 hüvelykes meghajtókat azonban eltérő mennyiségű hely várja: míg a MasterCase 5 belsejében csak kettő, addig a MasterCase 5 Pro belsejében már 5 darab 3,5 hüvelykes adattároló fér el. Ebből adódik a következő különbség is: a MasterCase 5 összesen 2+2, a MasterCase 5 Pro azonban 2+5 bővítőhelyet kínál a 2,5 hüvelykes adattárolók számára.

[link href="https://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hirek/2015/0818/mastercase5-pro-

4.jpg" target="_blank"][/link]MasterCase 5 és MasterCase 5 Pro

A házak belsejében maximum 190 milliméter magas processzorhűtő fér el, a bővítőkártyákat pedig 296 milliméternyi hely várja, de ha a HDD keretet eltávolítjuk, akkor már 412 milliméternyi hellyel gazdálkodhatunk. Kábelmenedzsment céljára 25 milliméternyi hely áll rendelkezésre a szerelőablakkal és kivágásokkal ellátott alaplaptálca mögött.

A Pro változat előlapja mögött két darab 140 milliméteres ventilátor található, míg a MasterCase 5 csak egy ilyen légkeverőt kapott – alap esetben azonban mindketten maximum három darab 140 milliméteres előlapi ventilátor fogadására képesek.Ezeken felül mindkét modell el tud szállásolni két darab 120 vagy 140 milliméteres tetőlapi ventilátort is, a hátlapi 140 milliméteres példány pedig mindkettőjüknél alaptartozék. A rendszerkomponenseket természetesen kivehető szűrők védik a portól.

A tetőlapon a MasterCase 5 Pro esetében a tetőlapi borítás jóvoltából 240 milliméteres hőleadó radiátor is elfér, méghozzá 40 milliméteres maximális vastagságig, a MasterCase 5-nél azonban ehhez a külön megvásárolható tetőlapi borítás felszerelésére is szükség van, ha el akarjuk rejteni a radiátort. Az előlap mögött mindkét terméknél 240 milliméteres vagy 280 milliméteres hőleadó radiátor számára van hely. A ház mozgatását könnyítő fogantyú mindkét modellnél a kínálat részét képezi.

[link href="https://ipon.hu/_userfiles/Image/joker/hirek/2015/0818/mastercase5-pro-

6.jpg" target="_blank"][/link]MasterCase 5 és MasterCase 5 Pro

A tápegység mindkét terméknél alul, hátul helyezkedik el, a jobb oldallap azonban már nem egyforma: a MasterCase 5 teli oldallapot kapott, a MasterCase 5 Pro pedig plexivel ellátott oldallappal érkezik. Előlapi portok tekintetében azonos a felhozatal: a szokásos audió csatlakozók mellett két USB 3.0-s port áll rendelkezésre.

A remekül variálható és igény szerint kiegészíthető beltér jóvoltából az újdonságok Gamer PC építésére éppúgy alkalmasak, mint munkaállomás vagy éppen fájlszerver építésére – tulajdonképpen ez a FreeForm eljárás lényege. Ezzel együtt a külső is módosítható – a MasterCase 5-höz bármikor vehetünk ablakos oldallapot, de akár tetőborítást is, ha idővel mégis szükség lenne rá.

A MasterCase 5 és a MasterCase 5 Pro már elérhető kereskedelmi forgalomban – előbbi 124,9 euróba, utóbbi pedig 159,90 euróba kerül. A termékek mellett néhány kiegészítő is megjelent, amelyekkel kibővíthető az adott számítógépház funkcionalitása. Később újabb kiegészítők érkezésére is lehet majd számítani.

A kiegészítők árai az alábbiak szerint alakulnak:

•Ablakkal ellátott oldallap: 24,99 euró

•Tetőlapi borítás: 16,99 euró

•3,5"-es háromfiókos HDD keret: 14.99 euró

•3,5"-es kétfiókos HDD keret: 12,99 euró

•2,5 hüvelykes SSD keret: 4,99 euró

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward