Elrajtolt az Nvidia új csúcskártyája, a GTX Titan Black is

Az újdonság megemelt GPU- és VRAM órajeleket alkalmaz, plusz 2688 helyett immár 2880 CUDA maggal gazdálkodik.

Elrajtolt az Nvidia új csúcskártyája, a GTX Titan Black is

A Maxwell alapú újdonságok mellett az Nvidia ma egy harmadik friss videokártyát is piacra dobott, amely már az abszolút csúcskategóriában száll harcba.

Az újdonság nem más, mint a GeForce GTX Titan Black, amelynek érkezésére a korábbi információk alapján már lehetett számítani.

A GeForce GTX Titan Black egy GK110-es GPU-ra alapoz, amelynél ezúttal mind a 2880 CUDA mag elérhető – a GeForce GTX Titan esetében még 2688 CUDA maggal kellett beérniük a felhasználóknak. A GPU a korábbi GeForce GTX Titan esetében 837 MHz-es alap- és 876 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajelen ketyegett, ehhez képest a GeForce GTX Titan Black már 889 MHz-es alap- és 980 MHz-es GPU Boost 2.0-s órajelet alkalmaz, ami igen komoly előrelépést jelent.

Az új videokártya egyszeres pontosságú teljesítménye a korábbi 4,5 TFLOP/s-ról 5,1 TFLOP/s-ra nőtt, a dupla pontosságú teljesítmény sorában azonban mindkét modellnél 1,3 TFLOP/s-os érték olvasható. A GeForce GTX 780 Ti-nél, amely szintén GK110-es GPU-t alkalmaz, a dupla pontosságú számítási teljesítmény mindössze 210 GFLOP/s.

A teljes funkcionalitású GK110-es GPU ezúttal is 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GDDR5-ös fedélzeti memóriához, amelyből most is 6 GB-nyi áll rendelkezésre. A GDDR5-ös VRAM effektív órajele korábban 6 GHz volt, a GeForce GTX Titan Black esetében azonban már 7 GHz-es memória-órajel áll rendelkezésre, így a memória-sávszélesség is nőtt, méghozzá 288,4 GB/s-ról 336 GB/s-ra.

A TDP az adatok alapján változatlanul 250 wattos értéket képvisel, a stabil tápellátásról pedig egy hattűs és egy nyolctűs PCI Express tápkábellel kell gondoskodni. A videó kimenetek között két dual-link DVI, egy HDMI és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó sorakozik.

Az új videokártya hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ára pedig 999 dollár magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward