Elrajtolt az ASUS Transformer Book Chi sorozata

Az új sorozatban a korábban már bemutatott T100-as és T300-as modelleket találjuk, amelyek végre kereskedelmi forgalomban is feltűnhetnek.

Elrajtolt az ASUS Transformer Book Chi sorozata

Az ASUS hivatalosan is hódító útjára indította a Transformer Book Chi sorozatot, amelyben összesen kétféle modell lapul: a T100 Chi és a T300 Chi. Előbbi a Transformer Book T100 közvetlen leszármazottja, míg utóbbi a sorozat zászlóshajója. Közös tulajdonság, hogy az újdonságok ventilátor-mentes hűtést alkalmaznak és természetesen az ikonikus lecsatolható Transformer Book billentyűzetettel is felvértezték őket.

A T100 Chi remek dizájnnal és jó tulajdonságokkal kerül az üzletek polcaira. Mivel egy konvertibilis tábláról van szó, így az összes fontos hardverkomponens a 10,1 hüvelykes érintőkijelzőt tartalmazó tálában helyezkedik el. Maga a kijelző 16:10-es képátlóval és 1920 x 1200 pixeles képátlóval érkezik, a panel pedig IPS alapokon nyugszik és multi-touch érintő támogatást is kínál. Annak érdekében, hogy a kijelzőt alkotó különböző rétegek között ne legyen légrés, a megjelenítőt laminálással készítették. Ez persze nem egy extrém gyártástechnológia, de mindenképpen érdekes, hiszen általában a prémiumkategóriás termékeknél szokás alkalmazni. És a prémium minőségérzet itt még nem is ér véget: az egész táblát fémházban helyezték el, így az összhatás igen pozitív. A rendszer egyébként Intel Atom Z3775-ös SoC egység köré épül, amely négy processzormaggal gazdálkodik. Rendszermemóriából 2 GB-nyi jár, az adatok tárolásáról pedig 32 GB-os vagy 64 GB-os eMMC alapú tárhely gondoskodhat. A T100 Chi induló ára 399 dollár/euró, amiben természetesen a lecsatolható billentyűzet is benne foglaltatik.

A T300 Chi már egy 12,5 hüvelykes képátlójú táblagép, amelynek kijelzője ugyancsak laminált IPS alapokon nyugszik, mint a T100-é, viszont a képarány 16:10 helyett a népszerűbb 16:9-es értéket követi. Natív felbontás tekintetében kétféle választás van: az egyiket egy 1920 x 1080 pixeles panellel, a másikat pedig egy 2560 x 1440 pixeles panellel oldják meg. Az 1080p-s változat Intel Core M-5Y10 típusú Broadwell SoC egységgel érkezik, amihez 4 GB-nyi rendszermemória és egy 128 GB-os SSD is társul, plusz a sorból a micro SDXC bővítőhely sem hiányzik.

A nagyobb felbontású kijelzőt alkalmazó WQHD modell már Intel Core M5Y71 típusú SoC egységet, 8 GB-nyi rendszermemóriát és 128 GB-nyi NAND Flash tárhelyet vonultat fel, természetesen micro SDXC memóriakártya-olvasóval karöltve. Maga a tábla 726 grammot nyom a mérlegen, míg billentyűzettel együtt 1,45 kilogrammos tömegre számíthatunk.

Mindkét változat támogatja az ASUS Transformer Book Chi Active Stylus Pen technológiáját, amely 256 nyomásszintet tud megkülönböztetni, így precízebb feladatokra is hatékonyan bevethető. A dokkolóként is funkcionáló billentyűzet szintén fontos eleme a Transformer Book sorozatoknak, a Chi modelleknél ez mágneses módon rögzül a táblához. A billentyűzet jóvoltából kifordított és sátor üzemmód is rendelkezésre áll.

Az Tranformer Book Chi T100 és T300 már előrendelhető, és kereskedelmi forgalomban is rövidesen találkozhatunk velük.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward