Shop menü

ELRAJTOLT AZ ASUS ROG SWIFT SOROZATÁT ERŐSÍTŐ 240 HZ-ES WHQD OLED GAMER MONITOR

A rajt egyelőre csak formális, így maradt még egy fontos kérdés a termékkel kapcsolatban.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Elrajtolt az ASUS RoG Swift sorozatát erősítő 240 Hz-es WHQD OLED gamer monitor

Az ASUS RoG Swift sorozatának különleges, OLED panellel szerelt tagját, a PG27AQDM monitort a CES 2023 idején már megcsodálhattuk, azóta viszont eljött az ideje annak is, hogy a friss gamer monitor végre formálisan is elrajtolhasson.

Galéria megnyitása

A három oldalon vékony kerettel rendelkező újdonság a RoG Swift sorozatra jellemző dizájnnyelvet és formavilágot viszi tovább, ennek megfelelően letisztult, mégis modern külcsínre számíthatunk, amihez egy speciális állvány is társul. A remek testreszabhatóságot biztosító állvány azért érdekes, mert tartalmaz egy logó projektort, amelynek köszönhetően képes maga alá vetíteni a RoG logót.

Galéria megnyitása

A RoG Swift sorozat egyik leggyorsabb tagjának minősülő monitor egy 26,5 hüvelykes képátlójú OLED panellel érkezik, ami ebben az esetben 2560 x 1440 pixeles natív felbontással üzemel, azaz WHQD modellel van dolgunk. Az OLED panel jóvoltából 0,03 ezredmásodperces válaszidőre számíthatunk, a maximális fényerősség pedig 1000 nitet képvisel, míg a tipikus fényerősség 450 nit. A képfrissítési rátára ugyancsak nem lehet panasz, hiszen 240 Hz-en tetőzik, és ehhez mind VESA Adaptive-Sync (FreeSync Premium), mind pedig Nvidia G-Sync Compatible támogatás jár.

A termék színhűsége szintén kiválóan alakul, hiszen a DCI-P3 színteret 99%-ban képes lefedni, már ami az általa megjeleníthető színárnyalatok számát illeti. A 10 bites panel 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes és 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik. Szemeink védelme érdekében villódzás-mentes „háttérvilágítást”, illetve csökkentett káros kékfény-kibocsátási módot is kapunk.

Galéria megnyitása

A videó bemenetek között ezúttal két darab HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.4-es videó bemenetet találunk, de az egyéb csatlakozók között fejhallgató kimenet és három darab USB 3.2 Gen1 Type-A portot kínáló USB HUB is lapul. A játékosokat GamePlus extrák várják, valamint ShadowBoost funkció és Game Visual támogatás is rendelkezésre áll a minél eredményesebb játék elősegítésének érdekében.

Galéria megnyitása

A gyári állvány jóvoltából a monitor elforgatására (+/- 30 fok), magasságának állítására (0-110 milliméter), illetve döntésére (+20/-5 fok) egyaránt van lehetőség, és még pivot/portré módba is forgatható a kijelző. Extraként VESA 100 támogatás, illetve Aura RGB világítás is rendelkezésre áll. Mivel az OLED panelek jobban melegszenek, mint LCD technológiára támaszkodó társaik, az ASUS mérnökei passzív hűtéssel is ellátták a terméket.

Az állvány nélkül 6,9 kilogramm súlyú újdonság rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható listaárát azonban egyelőre nem közölte a gyártó.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére