Elrajtolt a Sapphire Z68-as alaplapja

Elrajtolt a Sapphire Z68-as alaplapja

A Sapphire Technology kínálatában végre hivatalosan is megjelent az első és eddig egyetlen Z68-as lapkakészlet köré épülő alaplapjuk, amely a Pure Platinum Z68-as típusjelzést kapta.

Az újdonság - ahogy az összes többi Z68 Express lapkakészletre épülő megoldás is - az Intel LGA-1155-ös tokozással ellátott Sandy Bridge processzorait fogadja. Az alaplapon négy darab DDR3-as memóriafoglalat található, így könnyedén kiaknázható a processzor beépített DDR3-as memóriavezérlője által kínált kétcsatornás DDR3-as memóriatámogatás, méghozzá akár 1600 MHz-nél magasabb órajelen üzemelő memória modulokkal is. A processzor és a memóriamodulok számára 8+3 fázisú tápellátást biztosít a VRM áramkör.

A Lucid Logix Virtu és az Intel SRT technológiájával egyaránt felvértezett deszka négy darab SATA 6 Gbps-os és négy darab SATA 3 Gbps-os porttal büszkélkedik. A bővítőhelyek között összesen három darab PCI Express 2.0 x16-os slotot találunk, amelyek közül kettő x8-os, a harmadik pedig x4-es sávszélességgel működik, de rajtuk kívül három PCI slot is a kínálat részét képezi. Az alaplap tökéletesen alkalmas CrossFireX konfiguráció építésére.

Az adott Sandy Bridge processzor beépített, Intel HD Graphics sorozatú videó vezérlőjéhez D-Sub, DVI, HDMI és DisplayPort videó kimenetet egyaránt kínál a termék. A dupla BIOS-szal érkező alaplap Gigabites Ethernet vezérlővel, 7.1 csatornás HD audió vezérlővel, Bluetooth támogatással és két darab USB 3.0-s porttal rendelkezik. Érdekesség, hogy mikrokapcsolók formájában bekapcsoló-, reset és CMOS Clear gombokat is kapunk. Annak érdekében, hogy a rendszer indulásakor fellépő hibajelenségek okait mielőbb kideríthessük, az alaplapon egy kétszer hétszegmenses Debug LED kijelző is helyet kapott.

A Sapphire Pure Platinum Z68 már megjelent az európai üzletek kínálatában 137 euró körüli áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward