Elrajtolt a Radeon HD 7970M

Ahogy az várható volt, megjelent az AMD legfrissebb mobil videokártyája, a Radeon HD 7970M.

Elrajtolt a Radeon HD 7970M

A Radeon HD 7900M sorozat első tagja 28 nm-es csíkszélességű, Pitcairn kódnévre hallgató GPU-t tartalmaz, ami az asztali Radeon HD 7800-as sorozatú videokártyákról lehet ismerős. A mobil GPU specifikációk tekintetében nagyrészt megegyezik asztali társával, ám kettőjük között van egy lényeges különbség: a mobil változat némileg alacsonyabb GPU magórajelet alkalmaz annak érdekében, hogy tartani tudja a meghatározott TDP keretet.

A Radeon HD 7970M összesen 1280 shaderrel, 80 textúrázóval és 32 renderelővel érkezik. A GPU és a 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória között 256-bites adatsín teremt kapcsolatot. A GPU 850 MHz-es magórajelen ketyeg, a memóriachipek esetében pedig 4,8 GHz-es effektív órajelet alkalmaztak a mérnökök – utóbbinak köszönhetően 153,6 GB/s-os memória sávszélességgel gazdálkodhat az újdonság. A DirectX 11-es és OpenGL 4.2-es támogatással ellátott GPU 2176 GLOP/s-os számítási teljesítményt kínál (FP32 esetén).

A friss mobil videokártya alkalmazza az asztali modellekből ismert ZeroCore technológiát, de az energiatakarékosság érdekében nem csak ez, hanem az AMD Enduro technológiát is beveti. A termék PCI Express 3.0 x16-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott noteszgép alaplapjához

A gyors és energiatakarékos Radeon HD 7970M mától elérhető. Az újdonsággal felszerelt noteszgépek hamarosan elárasztják az üzletek polcait.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward