Elrajtolt a Radeon HD 7950 Boost State Edition

A PowerColor bemutatta az első Radeon HD 7950 Boost State Edition videokártyát.

Elrajtolt a Radeon HD 7950 Boost State Edition

A korábbi hírek alapján már nem meglepő, hogy az AMD az Nvidia GeForce GTX 660 Ti videokártyájának megjelenésére egy meglepetéssel készül: a gyártó – partnereivel közösen – a versenyképesség javítása érdekében megemelt órajelen üzemelő, PowerTune Boost támogatással is ellátott RadeonHD 7950-es videokártyákat dob piacra.

A Radeon HD 7950 Boost State Edition mindössze BIOS tekintetében különbözik a referencia Radeon HD 7950-es modellektől – az új és régi HD 7950-es videokártyák felépítése teljesen azonos. Az új videokártyák esetében a 28 nm-es csíkszélességgel készülő Tahiti GPU már nem 800 MHz-es, hanem 850 MHz-es alap órajelen ketyeg és immár PowerTune Boost támogatással is rendelkezik, ami annyit jelent, hogy terheléstől függően akár 925 MHz-ig is emelkedhet a GPU órajele.

A GPU stream egységek, textúrázók és renderelő egységek tekintetében a régi maradt, sőt, a 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória órajele sem változott: a memóriachipek továbbra is 5 GHz-es effektív órajelen ketyegnek.

A referencia Radeon HD 7950-es modellek esetében BIOS frissítéssel válik elérhetővé a megemelt GPU órajel és a PowerTune Boost eljárás, a kereskedelmi forgalomban helyet foglaló Radeon HD 7950-esek között pedig augusztus közepe után jelennek meg a Boost State Edition modellek. Utóbbiak ugyanannyiba kerülnek majd, mint elődeik.

A PowerColor után hamarosan egyéb AMD partnerek is bemutatják Radeon HD 7950 Boost State Edition modelljeiket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward