Elrajtolt a G-Sync támogatással ellátott ASUS gamer monitor

A WQHD felbontást alkalmazó újdonság a G-Sync támogatás mellett 3D Vision támogatást is kapott.

Elrajtolt a G-Sync támogatással ellátott ASUS gamer monitor

Az ASUS hódító útjára indította legújabb termékét, ami nem más, mint egy G-Sync támogatással ellátott, kifejezetten játékosoknak szánt monitor. A RoG Swift PG278Q típusjelzéssel érkező újdonság 27 hüvelykes WQHD panelt alkalmaz, amelynek maximális képfrissítési rátája 144 Hz.

A RoG Swift PG278Q több szempontból is különlegesre sikeredett. A 27 hüvelykes képátlójú kijelzőt egy szuperkeskeny, mindössze 6 milliméter vastag káva öleli körbe, a monitor elegáns, letisztult talpazata pedig piros LED-es megvilágítást kapott, így a RoG Swift PQ278Q a legmodernebb gamer konfigurációk mellé is tökéletesen passzol.

A 27 hüvelykes képátlójú LCD kijelző 2560 x 1440 pixeles natív felbontás mellett üzemel, azaz 109 PPI-s képpont-sűrűséggel bír. A panel TN+Film alapokon nyugszik, így 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szögeket kínál, válaszideje pedig mindössze 1 ezredmásodperc. A 350 cd/m2-es fényerősséggel büszkélkedő kijelző maximális képfrissítési rátája 144 Hz, de a Turbo gomb segítségével igény szerint 120 Hz-es és 60 Hz-es képfrissítési ráta is beállítható (ezzel lehet váltani a különböző módok között). A 144 Hz-es üzemmód mellé Nvidia G-Sync támogatás is jár, ám a benne rejlő lehetőségek kiaknázásához egy GeForce GTX 650 Ti Boost típusú, vagy ennél újabb GeForce videokártyára is szükség van. A videokártya G-Sync módban csak és kizárólag DisplayPort 1.2-es videó bemeneten keresztül kapcsolódhat a monitorhoz – és tulajdonképpen nincs is más videóbemenet a terméken.

A monitor persze nem csak G-Sync módban, hanem hagyományos üzemmódban is használható, ha a kiszemelt rendszer rendelkezik DisplayPort 1.2-es videó kimenettel. Az új monitor a DisplayPort 1.2-es videó bemenet mellett egy kétportos USB 3.0-s hubot is kapott. Extra tulajdonság, hogy a termék a G-Sync mellett 3D Vision támogatást is kínál, méghozzá annak legújabb, LightBoost technológiával kiegészített második generációs változatát.

A repertoárban ULMB (Ultra Low Motion Blur) támogatás is szerepel, amely 85, 100 vagy 120 Hz-es képfrissítési ráta alkalmával lehet aktív. Az ULMB technológia lényege, hogy a rendszer a háttérvilágítás gyors villogtatásával eléri, hogy a motion blur mértéke a lehető legkisebb legyen, így a mozgások – különös tekintettel a gyors mozdulatokra – folyékonyabbnak tűnnek, ami összességében javítja a felhasználói élményt. Az új monitor ugyan G-Sync és 3D Vision támogatással egyaránt rendelkezik, ám ezek csak vagy/vagy jelleggel működnek, egyszerre nem használhatóak. Ugyanez igaz az ULMB-re is: ez a technológia sem működik a másik kettővel egy időben. 3D Vision témakörben fontos adalék, hogy a 3D Vision támogatás igénybevételéhez egy Nvidia 3D Vision 2 csomagot is venni kell, hiszen ez nem képezi a csomag részét. A monitor különböző beállításait OSD-n keresztül érjük el, amit egy ötállású joystick segítségével lehet kezelni.

Az állvány meglehetősen felhasználóbarátra sikeredett, ugyanis segítségével állítható a kijelző magassága (0-120 mm) és dőlésszöge (+20/-5 fok), de emellett a kijelző elforgatására (+/- 60 fok) és portré módba állítására is van lehetőség. Az állvány igény esetén levehető, így a monitor akár falra is felszerelhető, hála a VESA támogatásnak. A tápellátásról egy 90 wattos külső tápadapter gondoskodik.

A RoG Swift PG278Q három év garanciával kerül forgalomba, listaára pedig 799 dollár lesz. Az itthoni ajánlott fogyasztói árat egyelőre még nem tudjuk, de a monitor már a tesztasztalon van. ;)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward