Elrajtolt a Disney+ streaming szolgáltatás

A Disney saját platformja nagy hatással lehet a streaming piac további alakulására.

Elrajtolt a Disney+ streaming szolgáltatás

Egyre több jelentős streaming szolgáltatás közül válogathatnak a felhasználók, és most már a Disney is kínál ilyen lehetőségeket a saját tartalmait felhasználva. Az elmúlt években folyamatosan növekedő vállalat brutális saját kínálattal rendelkezik, és ezt kihasználva szeretne sikerre szert tenni. Az érkezése olyan változásokat indíthat be, amikre talán eddig nem is számítottunk volna.

A Disney+ szolgáltatáson keresztül a nézők nagyjából 500 filmből és még ennél is sokkal több sorozatból, megközelítőleg 7500 szériából szemezgethetnek majd. Szóval több ezer órányi tartalom várja majd az előfizetőket. A Disney+ még egyedi tartalmakat is kapni fog a Disney égisze alatt. Az első sorozatok premierjét a szolgáltatás indulásával ejtette meg a cég, és itt nem érhető el minden rész azonnal. A Disney+ saját műsorai hétről hétre fognak jelentkezni újabb epizódokkal, mindig a pénteki napot kell majd várnia a rajongóknak. Idővel egyre több Disney+ szériára lehet számítani, és azok, amik sikeresek lesznek, több szezont is megélhetnek.

Galéria megnyitása

Felsorolni is nehéz, hogy mennyi felvétel található az indulás pillanatában a Disney+ palettáján a meglévő Disney-s kínálatnak és az újdonságoknak hála. A felhasználók szabadon fogyaszthatják a Star Wars különböző részeit, a Marvel univerzum tagjait, és persze a klasszikus, világhírű meséket, amik hozzájárultak a vállalat létrejöttéhez, de vannak National Geographic videók is bőven.

Gyakorlatilag olyan színes a választék, hogy valószínűleg nincs az az ember, aki ne találna valamit, ami hosszú ideig le tudja kötni a figyelmét. És még, ha akadna is ilyen, akkor talán a Disney+ teljesen új tartalmai közül találhatnak magának kedvére valót.

Galéria megnyitása

Igyekszik mindenből kiemelkedően magas minőséget nyújtani a Disney. A 4K Ultra HD minőség és a HDR is biztosított lesz a legfontosabb és a legújabb filmek, sorozatok esetében. Az előfizetők a Star Wars részeket is hivatalosan feljavított 4K minőségben élvezhetik majd HDR-rel is megtoldva, és egyebek mellett a Toy Story meséknél is ugyanez lesz a helyzet – persze ennek a feljavítása lényegesen egyszerűbb feladat lehetett. Természetesen van Dolby támogatás is, ami a Dolby Vision HDR technológiában és a Dolby Atmosban nyilvánul meg elsősorban.

A Disney+ szinte minden nagyobb platformon jelen van. Támogatott az Amazon Fire TV a Fire OS-sel, az iOS és az Android (Chromecast), a Roku, a webOS, a Samsung Smart TV rendszere, és ha ez nem lenne elég, a Xbox One és a PS4 konzolokról is lehet fogyasztani a tartalmakat. Ilyen téren (is) kitesz magáért a Disney, és ez valószínűleg kifizetődő lesz, mert hatalmas felhasználói tábort tud elérni.

Galéria megnyitása

A streaming szolgáltatások sikerét nagyban tudja befolyásolni azok ára. Hogy mennyibe kerül a Disney+? Nos, ezért havi szinten 7 dollárt kell leszurkolni, de lehet éves jogot is vásárolni 70 dollártért, szóval ebben az esetben kéthavi díj rögtön megspórolható. És még csomagajánlatok is vannak, az ESPN+ és a reklámmentes Hulu is megkapható havi 13 dollárból. Azt nehéz megmondani, hogy a hazai árazása miként fog alakulni a jövőben, de ez az induló összeg viszonylag kedvező. Fontos, hogy az első hét ingyenesen tölthető ki, és ez alatt meg lehet ismerni a szolgáltatás működését, mindenki eldöntheti, hogy szeretne-e előfizetni.

A Disney+ kezdetben csak az Egyesült Államokban, Kanadában és Hollandiában érhető el. Az mindenképpen jó hír, hogy van európai szereplő is a támogatottak listáján, de sajnos nem érdemes abban reménykedni, hogy egyhamar lesz Magyarországon. A hírek szerint Európa nyugati területein jövő év márciusában kezdhet elterjedni, és nagy esély van arra, hogy a hazai közönségnek 2020 végéig, szóval nagyjából egy évig kell várnia a támogatásra. (Ez év november 19-étől Ausztráliát és Új-Zélandot is eléri a Disney+.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap