Elrajtolt a 335-ös SSD család, igaz, csak egy taggal

Az Intel 335-ös SSD családja elrajtolt, igaz, egyelőre csak egyetlen egy tag jelent meg az üzletek polcain.

Elrajtolt a 335-ös SSD család, igaz, csak egy taggal

A 335-ös sorozatú SSD meghajtók közül a 240 GB-os modell néhány napja egyes japán üzletek polcain már feltűnt, ám azóta a gyártó hivatalosan is hódító útjára indította az újdonságot. A 2,5 colos formátumú, 9,5 milliméter magas házzal érkező SSD meghajtó MLC típusú NAND Flash memóriachipekre alapoz, amelyek ezúttal már nem 25 nm-es, hanem fejlettebb, 20 nm-es gyártástechnológiával készülnek, méghozzá az IMFT műhelyében.

A SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használó adattároló érdekes módon nem az Intel saját készítésű, hanem a SandForce SF-2281-es SSD vezérlője köré épül, ami az elmúlt hónapokban igazi slágertermékké vált, hiszen rengeteg gyártó választotta már különböző SSD meghajtóihoz.

A 335-ös sorozat 240 GB-os tagja 500 MB/s-os folyamatos olvasási- és 450 MB/s-os folyamatos írási sebességet biztosít, csak úgy, mint előző generációs, 330-as sorozatú társa. A termék véletlenszerű 4K-s olvasási feladatok alkalmával 42000, véletlenszerű 4K-s írási feladatok alkalmával pedig 52000 I/O művelet elvégzésére képes egyetlen másodperc leforgása alatt. Utóbbi értékeket már a 330-as család 240 GB-os tagja is tudta.

A friss SSD család tagjai a fejlettebb csíkszélesség alkalmazásának köszönhetően kedvezőbb áron kerülhetnek forgalomba, mint elődeik - áruk a kihozatali arány javulásával pedig tovább csökkenhet. A 335-ös sorozatú 240 GB-os modell 184 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba. Érdekesség, hogy ezzel egy időben a 330-as család 240 GB-os tagja 190 dollár körüli áron kapható a Newegg kínálatában.

A 335-ös SSD sorozat 240 GB-os tagja három év garanciával kerül a boltok polcaira. Az SSD meghajtó mellett a csomag egy SATA adat- és tápkábelt, valamint egy 2,5”->3,5” beszerelő keretet is tartalmaz majd. A  20 nm-es NAND Flash memóriachipek termelésének felfutása után a 335-ös család további tagokkal bővülhet. Egyelőre azért csak a 240 GB-os modell került forgalomba, mert a gyártó szerint jelenleg ez az adattároló kapacitás a legkeresettebb az SSD piacon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward