Előzetes Windows 7 újdonságok

Megelőzve a Microsoft fejlesztői konferenciáját, egy-két érdekességet még gyorsan kiadott időnek előtte Mary Jo Foley, az MS-specialista újságíró.

Előzetes Windows 7 újdonságok

Megelőzve a Microsoft fejlesztői konferenciáját, egy-két érdekességet még gyorsan kiadott időnek előtte Mary Jo Foley, az MS-specialista újságíró.

Elsőként például azt, hogy a Windows 7 várhatóan egy központi "kezelőben" fogja össze a külső eszközöket, Device Stage néven, amelynek köszönhetően a felhasználók egy központi vezérlőn keresztül irányíthatnak és kezelhetnek minden szinkronizálási folyamatot, kép-, zene- és videó-áttöltéseket, és bármi egyebet, amire csak szükség lehet az egyes perifériáknál.

Változtatások terén a kiterjedt szalagozást már említettük, a többérintés-támogatás pedig régóta hirdetett újításként várható, viszont esett szó "a tálca és a héj szorosabb integrálásáról", amelynek bővebb kifejtése azonban még várat magára. Várható továbbá egy új animációs keret is, amivel személyre szabhatóak lesznek a rendszer animációi.

Foley megemlíti továbbá azt is, hogy a rendszer hamar el fog jutni a nagyközönséghez; a nyilvános béta elvileg december közepére várható, a 2009-es végső megjelenési dátum pedig egyre biztosabbnak tűnik, mivel a véglegesítést a jelek szerint már 2009 közepére tervezik.

Végül, de nem utolsósorban megoldja a platform várhatóan a netbook-problémát is, amelyeken a cég eddig XP-t volt kénytelen használni az alacsonyabb hardverlehetőségek miatt - bár hogy konkrétan miképp, az megint csak nem került kifejtésre, így csak feltételezni lehet, hogy talán ez már olyan mértékben skálázható lesz, hogy készülhet belőle "mini-verzió" is...?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward