Előzetes: Érkezik a HTC akciókamerája

A HTC már egy saját weboldalt is létrehozott az érkező újdonságnak, és egy videót is közzé tettek.

Előzetes: Érkezik a HTC akciókamerája

A HTC már korábban jelezte, október nyolcadikán nagy bejelentés(ek)re készül, de úgy fest, hogy addig sem hagyja unatkozni az érdeklődtek. Azt már eddig is sejteni lehetett, hogy lesz olyan újdonság, ami képalkotással kapcsolatos, és elüt a gyártó eddigi portfóliójától, most viszont már biztosan tudhatjuk, hogy miről is lesz szó.

Meglehetősen szokatlan a külleme.

Egy teljesen új weboldallal, valamint egy előzetes videóval rukkolt elő ugyanis a HTC, ami ha kimondatlanul is, de megerősíti, hogy a tervezők egy akciókamerán dolgoznak gőzerővel. Minden jel szerint nagyon komoly feladatra vállalkoznak a tajvaniak, hiszen olyan piacra szeretnének beszállni, ami számukra ismeretlen. És ha ez nem lenne elég, olyan meghatározó vetélytársakkal kell szembenézniük itt, mint a hatalmas népszerűségnek örvendő GoPro, a Contour vagy a Sony, aki szintén élvonalbeli minőséget nyújt. Az új piac meghódítására utal egyébként a friss jelmondat is: "Something remarkable is coming." - tehát valami figyelemreméltó dolog érkezik. A RECamera honlapjára látogatók egyelőre minden bizonnyal csalódottak lesznek, ugyanis semmilyen konkrétum nem szerepel ott róla. A hátteret az YouTube-on is közzétett előzetes tölti ki, fel lehet iratkozni e-mailes értesítésre, illetve meg lehet tekinteni a számára létrehozott Twitter falat, ami most még jobbára üresen árválkodik.

A RECamera két – a fenti weblapról korábban kiszivárgott – látványterv szerint hengeres testet öltött, és úgy néz ki, mint egy tengeralattjáró periszkópja. A közzétett videó tanúsága alapján a készülék a versenytársak megoldásaihoz hasonlóan rendkívül széles látószöggel dolgozik, valamint víz- és ezzel együtt porállóra tervezték a burkolatát a szakemberek. Továbbá azt is megerősítik a képsorok, hogy lesz lehetőség lassított videófelvételek rögzítésére is, tehát a megszokott 30 képkockás sebességnél jóval nagyobb érték is elérhető majd adott felbontás mellett. Egyelőre ezeken a tulajdonságokon túlmenően szinte semmit nem lehet tudni az újdonságról. Az előzetes pletykák mindössze annyit rebesgetnek még, hogy képes automatikusan kapcsolatot teremteni okostelefonokkal és táblagépekkel egyaránt (így ha esetleg egy pillanatra elveszik a jel, akkor azonnal újra próbálkozik csatlakozni), ráadásul támogatni fogja az Android mellett az iOS rendszerű eszközöket is. A társított készülékek között a kommunikáció Bluetooth 4.0 modul közbenjárásával történik majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward