Előretörnek az e-könyvek

Több, mint megduplázódtak az e-könyvek eladásai az Amerikai Kiadók Szövetségének jelentése szerint a tavalyi értékhez képest; a 115%-os növekedés nem kevesebb, mint 69,9 millió dolláros árbevételt jelent.

Előretörnek az e-könyvek

Megduplázódtak az e-könyvek eladásai az Amerikai Kiadók Szövetségének jelentése szerint a tavalyi értékhez képest; a 115%-os növekedés nem kevesebb, mint 69,9 millió dolláros árbevételt jelent.

Ezzel együtt visszaestek a nyomtatott könyvek eladásai; a keménykötésűek jártak a legjobban, ezeknél csak 11,3%-os volt a csökkenés, és még így is 49,1 millió dollárt hoztak. A puhakötésűeknél már 19,7%-os (de még így is 83,6 millió dollárt termeltek), míg a "tömegpiaci" könyvek 30,9%-ot zuhantak (39 millió dollár). Csak csekély mértékben ugyan, de csökkentek a hangos-, valamint a tankönyvek eladásai is; egyedül a vallási témájú könyvek tudtak növekedést produkálni.

Az eladások ilyetén alakulásához a kiadók nem fűztek különösebb kommentárt. Ami pedig az e-könyveket illeti, azokról legalábbis az Amazon már tavaly júliusban jelezte, hogy egy-egy könyv Kindle-es példányaiból már többet adnak el, mint keménykötésűekből, idén januárban pedig már a puhakötésűekről is elmondhatták ugyanezt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward