Előrendelhető ASUS Radeon HD 6990

Előrendelhető ASUS Radeon HD 6990

Az AMD Radeon HD 6990-es videokártyájával kapcsolatban már több pletyka is érkezett, amelyek esetenként hihető információkat is tartalmaztak. most úgy tűnik, hogy az új, két GPU-val felszerelt videokártya különlegesség rajtja már közel van: a legfrissebb hírek szerint holnap debütálhat az új csodafegyver. Amennyiben ez igaz, úgy a legutóbbi, az AMD stratégiáját boncolgató pletykák forrásai bizony tévedtek.

Akár igaz a holnapi megjelenés, akár nem, van egyéb érdekesség is a témában. Az egyik európai webáruház, név szerint a salland.eu kínálatában már fel is tűnt egy Radeon HD 6990-es videokártya, amely az ASUS műhelyében készült, és amely már előrendelhető. A termék ára egy kissé sokkoló: az említett helyen 715 eurós összeget kérnek el az új videokártyáért, amely az értesülések alapján egyébként 800 dollár, illetve 575 euró körüli áron jelenhet majd meg kereskedelmi forgalomban. Ehhez képest az előrendelési ár nagyjából 20%-kal magasabb.

A szóban forgó videokártya az EAH6990 3DI4S/4GD5 típusjelzést viseli és két darab Cayman GPU-val érkezik, amelyek 830 MHz-es magórajelen üzemelnek. A 4 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében a gyártó 1250 MHz-es (5 GHz-es effektív) órajelet alkalmazott. A memóriachipek és a GPU-k között 2 x 256-bites adatsín teremt majd kapcsolatot.

Reméljük, hogy a termék hivatalos megjelenésének időpontja már nincs messze és hamarosan lehull a lepel a pontos specifikációkról, az ajánlott végfelhasználói árról és a termék konkurensekhez mért teljesítményéről is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward