Előrendelhető a BlackBerry Q10

A BlackBerry megkezdte a rendelések felvételét a következő okostelefonjára. A készülék tehát menetrendszerűen érkezik Áprilisban. 

Előrendelhető a BlackBerry Q10

A BlackBerry következő készülékét kétségtelenül sokan várhatják már, az ugyanis a hagyományos elrendezést hozza vissza a BlackBerry 10 operációs rendszerrel karöltve. Ez az eszköz főleg azoknak kedvezhet, akik már hosszú ideje használják a vállalat termékeit, és továbbra sem szeretnének lemondani a hardveres QWERTY billentyűzetről.

A BlackBerry Q10 ára az Egyesült Királyság határain belül 530 font körül lesz. Érdekes, hogy ez az összeg egyébként éppen megegyezik azzal, amennyibe a tervek szerint a Galaxy S4 kerülhet a szigetországban. Ráadásul a megjelenési dátumok is közel esnek egymáshoz, hiszen a Galaxy S4 április 26-án kerülhet a boltokba, míg a Q10 április 22-ei időponttal lett ellátva. Egy kicsit tehát magasan kezdhet a billentyűs BlackBerry, és ellenfele is akadhat, de a két modell egészen eltérő vásárlói köröket céloz majd, így valószínűleg nem sok konkurenciát jelentenek egymásnak.

Az okostelefon ára azonban nemcsak Európában lesz magas, hanem az Egyesült Államokban is egészen elrugaszkodtak a földtől. Perszer valós képet inkább csak a hivatalos rajt után fogunk kapni, de egyelőre az előzetes pletykákban szereplő 600 dollár környékének nyoma sincs, az USA-ban 880 dolláros áron rendelhető elő a BlackBerry Q10. Itt még a BlackBerry Z10 is csak néhány napja debütált, vagyis egészen sokat késett, ami az újdonság esetében már nem lesz jellemző, hiszen akár csak Angliába, ide is április végén látogat el.

A masina egyébként nem rossz specifikációval érkezik. Az érintésérzékeny kijelzője 3,1 collal és érdekes, 720 x 720 képpontos felbontással dolgozik majd. A BlackBerry 10 rendszer mozgatásáról egy OMAP 4470 gondoskodik, mely az 1,5 GHz-es Cortex-A9 magok párosa mellé kapcsol egy PowerVR SGX544 IGP-t. A 8 megapixeles kamerával készült fotókat a 16 GB-os háttértárra menthetjük, a rendszernek pedig 2 GB-nyi memóriával kell gazdálkodnia. A 139 grammos masinába egy 2100 mAh-s telepet is belesűrítettek, így az üzemideje messze felülmúlhatja a Z10-et. A gépet feketében és fehérben is elérhetővé fogják tenni, így némi választási lehetőségünk is van.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward