Shop menü

ELON MUSK MEGVÁSÁROLNÁ A TWITTERT – ÚJRA

Sajtóértesülések szerint az üzletember ismét a mikroblog megvásárlásáról döntött. A újabb nagy fordulat okairól most még csak találgatni lehet.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Elon Musk megvásárolná a Twittert – újra

Az idei év egyik legemlékezetesebb ügye IT fronton egészen biztos, hogy a Twitter és Elon Musk ügye lesz, ami lassan kiváló alapanyagot biztosíthat nemcsak filmeknek, de végtelenségbe nyúló szappanoperáknak is. A legfrissebb hírek szerint A Tesla-vezér készen áll arra, hogy megvásárolja a Twittert, miután hónapok óta erőteljes lejárató kampányt folytatott a céggel szemben.

A Twitter-Elon Musk ügyet milliónyi szempont alapján lehetne mostanra vizsgálni, és ki tudja még, hogy mit fogunk látni, mire ténylegesen lezárul a huzavona. Most éppen arra vonatkozó hírek jöttek, hogy olyan kimenetelre van a legnagyobb esély, amire valószínűleg senki nem fogadott volna még napokkal korábban sem.

Elon Musk önként megvásárolhatja a Twittert, részvényenként 54,2 dolláros vételáron.

Talán mostanra sokan nem emlékeznek erre, de az eredetileg is ajánlott összegről van itt szó. Tehát Elon Musk napokkal a Twitter által kezdeményezett per elindulását megelőzően úgy döntött, hogy jó lesz neki minden úgy, ahogy eredetileg tervezte tavasszal. A zavaros ügy még zavarosabbá vált.

Galéria megnyitása

Az elmúlt időszakban kezdett úgy tűnni, hogy Elon Musknak igaza lehet, és a Twitternél valóban nagy bajok lehetnek a felhasználói oldalon. A botok által menedzselt fiókok és a hamis regisztrációk száma tényleg magasabb lehet, mint azt a cég állítja, és valóban képtelen lehet ellenőrizni, hogy egyáltalán mi a helyzet ezen a fronton. Sőt mi több, időközben olyan durva vádak is napvilágot láttak a Twitter kapcsán, ami miatt több ország vizsgálatot indított a mikroblog ellen.

Tehát a jelek szerint Elon Musk nyeregben érezhette magát, erre fel most az egész történet újra borulhat. Sokak szerint ez egyértelműen arra utal, hogy az üzletember az ügyvédjeivel való konzultálások során arra juthatott, hogy nincs esélye megnyerni a pert, amiben a Twitter a tervek szerint a törvény erejével érte volna el azt, hogy Musknak ki kelljen fizetnie az eredetileg felkínált vételárat.

Nem az a valódi meglepetés, hogy Elon Musk kezébe kerül a Twitter, hanem az, hogy egyszerűen kifizeti az eredeti árat. Arra ugyanis sokan számítottak, hogy Musk tenni fog egy újabb nagyvonalú ajánlatot, csak valamivel szerényebbet, mint ahogy azt eredetileg tervezte. De már az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez benyújtott dokumentum is arról tanúskodik, hogy lényegében minden maradhat a régiben az elmúlt hónapok kemény csatározását követően.

Galéria megnyitása

Az elmúlt időszakban tényleg rendkívül súlyos vádak láttak napvilágot a Twitterrel szemben, melyek sokkal nagyobb gondot jelentenek, mint a Musk által folyamatosan ismételt bot és hamis fiók mennyiség. A puding próbája az evés, az Elon Musk kontra Twitter ügynek pedig az a per lett volna a következő fontos megállója, ami október 17-én indult volna el, ha minden marad a „régiben”. De most nagyon úgy fest, hogy a perre már nem is fog sor kerülni semmilyen formában, mert a felek tárgyaláson kívül állapothatnak meg.

Az újabb 180 fokos fordulat mindenkit meglepett, a Twitter dolgozói is váratlanul vették tudomásul, hogy mi az újabb tényállás, és több megkérdezett jogi szakember is úgy nyilatkozott, hogy erre gyakorlatilag már senki nem számított. Az, hogy Elon Musk egy fillért nem tudott faragni az árból, és hogy önként döntött a vásárlásról, egy váratlanul nagy kudarc az üzletember szempontjából. A friss fejlemények kapcsán sokan már arról beszélnek, hogy inkább ne így történt volna, és ne kerülne Musk kezébe a kormány, de úgy tűnik, hogy ez már elkerülhetetlen.

Egy ennyire fordulatos ügy azonban még mindig tartogathat meglepetéseket. Az is nagyon sok kérdést vet fel, hogy vajon mit fog tenni Musk akkor, ha átveszi a vállalat irányítását, hogyan kezd tisztogatásba, ha egyáltalál tervez ilyet, vagy minden megy majd tovább a régiben, csak új tulajdonos alatt. A tőzsde mindenesetre pozitívan reagált, összességében a befektetők örömmel fogadták a hírt.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére