Élő YouTube közvetítések immár 60 FPS-sel is

A HTML5 alapú platform 720p-s és 1080p-s felbontást támogat, a nézőket pedig új funkcionalitással felvértezett lejátszóval próbálja elkápráztatni.

Élő YouTube közvetítések immár 60 FPS-sel is

A YouTube-on már elég régóta nézhetőek 60 képkocka/másodperces sebességgel futó videók, ám most eljött az idő, hogy a szolgáltatás még tovább fejlődjön. A Google friss bejelentése alapján immár 60 FPS-es élő felvételek streamelésére is van lehetőség, amelyek választásunktól – és a rendelkezésre álló internetkapcsolat sávszélességétől – függően 720p-s vagy 1080p-s felbontásúak lehetnek.

Az új streaming platform HTML5 alapokon nyugszik, tehát a használatához HTML5 támogatással ellátott webböngészőre van szükség.

A nézők igény esetén visszatekerhetik az élő streamet a kívánt időpontra, majd a lejátszást 1,5x-ös vagy 2x-es sebességre is felgyorsíthatják, hogy a videólejátszás gyorsan felzárkózhasson a legfrissebb, éppen zajló akcióhoz. A 60 FPS-es videófolyam természetesen 30 FPS-es változatban is elérhető lesz mindazon eszközök számára, amelyek valami miatt nem támogatják a magasabb képkocka-sebességű videókat. A fejlesztők egyébként az elkövetkező hetek folyamán bővíteni fogják a támogatott készülékek listáját, ám addig előfordulhat, hogy egy készülék a képességei alapján megbirkózna a 60 FPS-es streammel, de támogatás hiányában 30 FPS-es marad a limit.

A streaming szoftverek közül az Elgato és az XSplit megoldásai már frissültek, így ezek természetesen támogatják a YouTube új platformját – letöltésükre már lehetőség van, ehhez csak az adott szolgáltató weboldalára kell ellátogatni.

A fejlesztéssel ugyan valószínűleg továbbra sem veszélyezteti a YouTube a Twitch live-stream piacon betöltött szerepét, de az újítás azért kétségtelenül segít majd abban, hogy a YouTube még vonzóbb lehessen a felhasználók számára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward