Ellenőrizhető, van-e biztonsági rés androidos eszközünkön

Az ingyenes alkalmazással felderíthető, védett-e készülékünk a "Master Key Exploit"-tal szemben, ami az Android 1.6-os kiadása óta minden Android verziót érint.

Ellenőrizhető, van-e biztonsági rés androidos eszközünkön

Néhány napja nagy port kavart fel a Bluebox Security bejelentése, amely arról adott hírt, hogy az Android mobil operációs rendszer régóta tartalmaz egy komoly biztonsági rést, amelyen keresztül átvehető az adott okostelefon vagy tábla feletti teljes irányítás. A "Master Key Exploit" néven is emlegetett biztonsági rés az Android 1.6-os, illetve frissebb kiadásait érinti, azaz az androidos eszközök többségében jelen van, ami aggodalomra ad okot. Hogy pontosan miről is van szó? Korábbi hírünkben már leírtuk.

A Bluebox Security most egy okos kis androidos alkalmazást is elérhetővé tett, ami természetesen ingyenesen, bárki számára letölthető. A szoftver segítségével ellenőrizhető, hogy az adott androidos készülék védtelen-e a fentebb említett biztonsági réssel szemben, vagy sem. A Google már régóta tud a biztonsági résről, ugyanis a Bluebox Security szakemberei már februárban tájékoztatták a cég illetékeseit, így időben elkezdődött a patch elkészítése, amit azóta az OEM-ek már meg is kaptak, sőt, sokan frissítés formájában már elérhetővé is tették a javítást a felhasználók számára.

Ennek fényében könnyen lehet, hogy okostelefonunk, illetve táblánk már régóta védett a "Master Key Exploit"-tal szemben, csak még nem tudunk róla. Ahhoz, hogy ez kiderüljön, ezt az alkalmazást kell letölteni és telepíteni.

A szoftver a Google Play-en keresztül szerezhető be és a Bluebox Security szakembereitől származik, így biztonságosnak tekinthető. Érdekesség, hogy az alkalmazás nem csak az említett biztonsági rés feltérképezésére, de arra is alkalmazható, hogy a telepített alkalmazások közül kiszűrjük vele azokat, amelyek megpróbálják kiaknázni a szóban forgó biztonsági résben rejlő lehetőségeket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward