Ellenállóbb és testreszabhatóbb lett a ZenWatch 2

Az ASUS új okosórája már jobban bírja a vizet, és sokféle gyári szíjjal lehet majd hozzájutni.

Ellenállóbb és testreszabhatóbb lett a ZenWatch 2

Az ASUS az elsők között mutatta be az Android Wear rendszerű okosóráját tavaly, most pedig megérkezett a második generáció. A ZenWatch 2 több ponton is fontos előrelépést ért el annak érdekében, hogy még sikeresebbé válhasson.

A Computexen leleplezett újdonság az Apple karórájához hasonlóan kétfajta méretben lesz megvásárolható. Az alapmodell 49 x 41 milliméteres házat kapott, és a vállalat ezt elsősorban a férfi közönségnek szánja, míg a hölgyek számára egy kecsesebb modellt készített, ami mindössze 45 x 37 milliméteres, ezáltal az okosóra egyáltalán nem mutat bumfordinak a nők csuklóin sem. A színválaszték sötét- és világosszürke, valamint a rózsaarany lesz. Az ASUS furcsa módon azt már nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan mekkorák ezekben az okosórákban a kijelzők, de szemmel láthatóan ilyen téren is eltérnek a különböző kivitelek. Akárcsak a ZenWatch, az újdonságok is AMOLED megjelenítőt alkalmaznak, szóval kellőképpen energiahatékonynak ígérkeznek. A panelek védelméről minden esetben a Corning Gorilla Glass 3 üveg gondoskodik, ami remélhetőleg sokáig ellenáll majd a fizikai behatásoknak, és hárítani fogja a karcokat.

A hardverre nem tért most ki részletesebben az ASUS, de arra fény derült, hogy a színfalak mögött most is egy Qualcomm lapka teljesít majd szolgálatot. A ZenWatch 2 az elődjénél sokkal változatosabb lehet, egészen széles választék áll majd rendelkezésre a különböző típusú és színű szíjakból. A ZenWatch 2 megvásárolható lesz a hagyományos fém és a valódi bőrből készült pántok mellett szilikonos, és egy másfajta fémes (az Apple Watch Milanese Loophoz hasonló) megoldással is. Így akár már a sportolóknál is képbe kerülhet lehetséges választásként. Minden színárnyalatot együttvéve nem kevesebb mint 18 eltérő szíjjal lehet majd hozzájutni a készülékhez. Ráadásul az eltérő méretű óraszerkezetekhez különböző szélességű pántok járnak majd, a kompaktabb női modellen 18, a férfin pedig 21 milliméteres szíjak vannak. Érdekesség, hogy az ASUS a Swarovskival is megegyezett, így a hölgyek még egy igazán különleges, ékkövekkel díszített kiadásra is számíthatnak.

A ZenWatch 2 esetében az ASUS maradt a Google partnere, és ennek megfelelően az Android Wear fut majd rajta. Valamint, bár ezt nem erősítették meg, de vélhetően annak is a legfrissebb, 5.1.1-es kiadása. A szoftveres oldal érdekes extrája a jobb kamera távirányító, ami alacsonyabb késleltetéssel fogja végezni a dolgát, lehetőséget biztosít az előlapi és a főkamera közötti váltásra, valamint még zoomolási opcióval is kecsegtet. A wellness applikációt pedig újratervezték, így még több adatot lesz képes rögzíteni és elemezni a munkája során, hogy még hatékonyabb legyen.

Az ASUS örömmel mondta el azt is, hogy a friss eszköz gyorsabban fog újult erőre kapni a töltőt ért fejlesztéseknek hála. Ez a művelet már egy mágnesesen kapcsolódó kábellel lett megoldva, így amiatt sem kell aggódni, hogy a töltőnyíláson keresztül víz juthatna az „óraszerkezetbe”. Az ASUS törekvéseinek köszönhetően a Zenwatch 2 már IP67 védettséget élvez. Az gyártó első órája sokkal mérsékeltebb strapabírósággal rendelkezett (IP55), mint a konkurensei általánosságban, és emiatt sok kritikát kapott. A ZenWatch 2-be viszont por egyáltalán nem tud beleférkőzni, és víz is csak nagyobb nyomás mellett szivároghat bele.

Az ASUS ZenWatch 2 megjelenésével kapcsolatban semmilyen információ nem áll a rendelkezésünkre. A tajvani vállalat csak a későbbiekben fogja nyilvánosságra hozni az újdonság árazását, illetve azt is, hogy egyáltalán hol fog először kereskedelmi forgalomba kerülni a termék.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward