Elkezdte terjeszteni az Android 9.0 frissítést a Huawei

A vállalat elsőként felsőkategóriás mobilokra szállítja a Pie-t az Emotion UI 9.0 felülettel karöltve.

Elkezdte terjeszteni az Android 9.0 frissítést a Huawei

A Huawei elsőként a Mate 10 Pro frissítését indította el, de szinte azonnal csatlakozott ehhez a Honor View 10 (V10) is. A kínai alakulatnál már korábban látni lehetett, hogy nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni az Android frissítésekre, és a jelek szerint minden a tervek szerint alakul ezen a téren.

A Huawei az első, aki úgy frissíti Android 9.0 operációs rendszerre az okostelefonjait, hogy nem vett részt az Android Pie korai bétatesztelésében, de úgy tűnik, hogy ez nem vetette vissza a fejlesztéseket ezen a téren. Külön jó hír, hogy Európában indult el a frissítés terjesztése. A beszámolók szerint a Honor View 10 esetében a BKL-L09 azonosítóval rendelkező modelleken jelent meg a friss rendszer, a Huawei Mate 10 Prónál pedig a BLA-L09 és a BLA-L29 jelölésű készülékek érintettek.

Az újdonság telepítését követően olyan változásokkal kell számolni, mint például a gesztus alapú vezérlés megjelenése, ami igényel majd némi „tanulást”, de mivel az egész intuitív, így mindenki hamar hozzászokhat majd. Az Android Pie révén az adaptív eljárások használatával jobb lehet az üzemidő és a fényerő kezelése is. Az App Actions pedig mindig igyekszik majd a legfontosabb műveleteket tálcán kínálni. A digitális jólét keretében fel fog bukkanni a beállításokban a vezérlőpult, ahol egyszerűen át lehet majd tekinteni a mobilozással eltöltött időt és azt is, hogy mely appokat használta legtöbbet az ember; korlátozások is bevezethetőek ezen a felületen és beállítható a pihenési idő. Egyebek mellett tovább fejlődik a Ne zavarj mód, valamint jobb lesz a biztonság is.

A Huawei ráadásul ezúttal is több extra lehetőséggel megtoldva küldi bevetésre a friss Androidot. Az Emotion 9.0 az eddigi információk alapján még letisztultabb lesz, mint az eddigi EMUI volt, és a vállalat bevezeti a Natural UX-et, aminek köszönhetően elvileg természetesebb érzést fog kelteni a grafikus felület például a színek révén. Gördülékenyebben lehet majd kezelni a mobilokat a frissítést követően, mert átalakul a gyorsindító, és több helyen lesz egykezes használathoz igazítva. A Huawei szakemberei tovább viszik a GPU Turbót, és itt már egy új algoritmusról beszélhetünk elvileg (GPU Turbo 2.0), ami még jobb hatékonysággal fogja tenni a dolgát a játékok futtatásakor. Tovább terjed a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás, itt már van egy Google Lens rivális is a fedélzeten, ami a kamera képén próbálja majd pontosan felismerni a környezetében található tárgyakat. És érdekesség, hogy a korábban elmondottak alapján az Emotion UI 9.0 menürendszere már kevesebb elemet tartalmaz, a Huawei ugyanis szerette volna egyszerűbbé tenni az egészet.

Galéria megnyitása
Képernyőmentések az Emotion UI 9.0 bétájából

Ezeken felül egészen friss információ, hogy lesz SOS/segélykérő mód is az új rendszerben, ami arra szolgál, hogy a felhasználók pillanatok alatt értesíthessék a legközelebbi ismerőseiket vagy rokonaikat, ha bajba kerülnek. Ennek használata nagyon egyszerű, csak meg kell nyomni ötször egymást követően a bekapcsolásra szolgáló gombot, és a készülék máris elküldi az előre beállított telefonszámokra a segélykérést és a legfontosabb információkat, így például a tartózkodási helyet (de azonnal hívás is indítható). Egyelőre csak a pillanatnyi pozíciót rögzíti és osztja meg az eszköz az SOS funkció használatakor, de a Huawei állítólag már dolgozik azon, hogy valós idejű követhetőség is biztosított legyen. Ez a lehetőség elvileg az EMUI 9.0-ra frissített Mate 10 modellekkel használható elsőként, de nem kizárt, hogy működik a Honor View 10-zel is.

Galéria megnyitása
Az SOS funkció felülete

Az OTA (Over-The-Air) érkező frissítések letöltése és telepítése némi rákészülést igényel, ugyanis a beszámolók alapján meglehetősen nagyra nőtt, 2,2 GB-os méretű csomagról beszélhetünk. Szóval nem árt gondoskodni megfelelő Wi-Fi kapcsolatról és töltöttségi szintről.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap