Elkészült az okos zokni, ami segít a futás tökéletesítésében

A Sensoria újdonsága hasznos kiegészítő, de abszolút nem olcsó mulatság, hiszen minél többet használjuk, annál többször kell mosni és annál hamarabb megy tönkre.

Elkészült az okos zokni, ami segít a futás tökéletesítésében

Egyre több viselhető okoseszköz lát napvilágot: az elmúlt időszakban az okosóráktól az okos szemüvegeken át egészen az okos pólókig többféle ilyen újdonságot láthattunk, most pedig elkészült az okos zokni is, ami nem más, mint egy fitnesz kiegészítő.

A ensori okos zoknijánál eredetileg az volt a terv, hogy szállítása még a tavalyi év folyamán megkezdődik, ám kis homokszem került a gépezetbe, így csak nem sokkal az ünnepek előtt lett kész az okos zokni, de az Indiegogo támogatóknak már szállítják.

A speciális zokni talpán három szenzor-területet alakítottak ki, amelyek segítenek a futás közben megtett lépéseknek, a futás ütemének, illetve az aktuális sebességnek a mérésében – sőt, segítségükkel az is kielemezhető, talpunk mely területeire mekkora arányban érkezünk futás közben. A szenzorok vékony vezetőn keresztül kapcsolódnak a szárban kialakított érintkező csoporthoz, amire egy speciális pánt illeszkedik, méghozzá mágnesesen. Utóbbi a szenzorok adatainak vezeték nélküli továbbításáért felel, működését pedig beépített akkumulátor segíti, ami egyetlen teljes töltés hatására hatórányi folyamatos üzemidőt biztosít. A zoknihoz tartozó pánton extraként háromtengelyes gyorsulásmérő is helyet kapott.

A Bluetooth Smart pánthoz külön app jár, ami iOS, Android és Windows Phone rendszerhez egyaránt elérhető. Az app segítségével rögzíthetőek a különböző szenzorok adatai, de edző funkció is rendelkezésre áll, ami segít a futás közbeni mozgás tökéletesítésében, a célok elérésében, illetve tájékoztat arról is, éppen hol tartunk. A gyártó szerint a virtuális edző szolgáltatás használatával a futás közbeni helytelen mozgásból fakadó sérülések nagy része is elkerülhető.

Az app segítségével arról is kaphatunk értesítést, ha ideje lecserélni a futócipőt. A szoftver legfontosabb szolgáltatásait a lenti videó mutatja be.

A Sensoria okos zoknija nem lesz olcsó mulatság. Két pár okos zokni a hozzájuk tartozó pánttal együtt 200 dollárba kerül. A viselhető okoseszközökre 35 mosásnyi garancia jár, de a termékek a gyártó szerint 45 mosásnál többet is kibírnak a szenzorok sérülése nélkül. A gyártó weboldalán további két pár okos zokniért 49,99 dollárt kérnek el, négy pár zoknival pedig nagyjából 12 hónapot húzhatunk ki úgy, ha hetente 3-4 alkalommal indulunk futni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward