Elkészült az MSI legújabb gamer PC-je

A Nightblade MI nem túlzottan nagy, mégis tökéletes gamer PC válhat belőle.

Elkészült az MSI legújabb gamer PC-je

Az MSI egy új, kifejezetten játékosoknak készített helytakarékos számítógéppel rukkolt elő, ami a méltán népszerű Nightblade sorozatot erősíti. A Nightblade MI névre keresztelt újdonság háza mindössze 10 literes űrtartalommal bír, azaz elődjénél, a B85-ös és Z97-es változatban egyaránt elérhető Nightblade-nél is kompaktabb – plusz dizájnja is más irányt követ.

A meglehetősen elegáns, fekete-piros színvilággal és letisztult formavilággal büszkélkedő ház 340,6 x 127,6 x 234,8 milliméteres mérettel bír, belsejében azonban nem mobil, nem is helytakarékos, hanem egy normál méretű GeForce GTX 960-as videokártya teljesít szolgálatot. A videokártya 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával érkezik, videó kimenetei között pedig két Dual-Link DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó sorakozik.

Az alaplaptálcán egy B85-ös lapkakészlet köré épülő deszka foglal helyet, amelyben negyedik generációs Core i7-es sorozatú Intel processzor kerülhet. A központi egység hűtéséről egyedi tervezésű, hőcső alapú hűtőrendszer gondoskodik, amely speciális, noteszgépekből ismert ventilátorral dolgozik – ez a ház hátulján fújja ki a komponensek által termelt meleg levegőt. A Silent Storm Cooling névre hallgató hűtőrendszer játék közben halkan dolgozik, a ház kétkamrás felépítése pedig még tovább növeli a hűtés hatásfokát.

A rendszermemória szerepét maximum két darab 8 GB-os asztali memóriamodulra bízhatjuk – ezek DDR3-1600 MHz-es szabványúak lehetnek. Az adatok tárolásáról többféle meghajtó is gondoskodhat, ugyanis a ház belsejében két darab 3,5 hüvelykes és egy darab 2,5 hüvelykes adattároló elhelyezésére van mód. Aki az optikai meghajtóról sem szeretne lemondani, örülhet, hisz a kínálat részét képezi egy vékony kivitelű Super Multi DVD meghajtó is.

Az új konfiguráció 802.11 b/g/n/ac WiFi vezérlővel és Bluetooth 4.0-s vezérlővel egyaránt rendelkezik, a kiváló hangzásról pedig Nahimic Sound Technológiával megtámogatott 7.1 csatornás HD audió vezérlő gondoskodik. A teljes Windows 10-es támogatással ellátott MSI Nightblade MI előlapjának oldalán két USB 3.0-s port, valamint egy mikrofon bemenet és egy fejhallgató kimenet található.

A rendszer tápellátását egy 350 wattos teljesítményű, 80Plus Bronze minősítéssel ellátott SFX formátumú tápegység végzi, amely a ház hátulján, alul helyezkedik el. Az alaplap két USB 3.0-s és négy USB 2.0-s porttal, egy HDMI és egy DisplayPort videó kimenettel, valamint egy Gigabites Ethernet porttal és egy P/S2-es csatlakozóval rendelkezik, a HD Audió vezérlőhöz pedig jár a szokásos hat darab 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozó is.

Az MSI Nightblade MI rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, milyen árcédulát kap. Az újdonság augusztus első hetétől kezdve tűnhet fel az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward