Shop menü

ELKÉSZÜLT AZ AMAZFIT GTR 4 ÉS A GTS 4 OKOSÓRA, ÉS NAGYON KIFINOMULT LETT A PÁROS

Finoman kidolgozott eszközökről számolhatunk be korrekt árazás mellett, minden eddiginél több funkcióval, hölgyeknek és uraknak egyaránt.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Elkészült az Amazfit GTR 4 és a GTS 4 okosóra, és nagyon kifinomult lett a páros

Az Amazfit márka mögött álló Zepp Health már törzsgyökeres szereplő a viselhető eszközök piacán, és minden eddiginél jobb okosórákkal rukkolt most elő a GTR és a GTS termékvonalakon. A GTR 4 és a GTS 4 egy kaptafára készült, lényegében csak a megjelenése más ennek a párosnak, a felszín alatt teljesen ugyanazt nyújtják. A GTR 4 inkább egy férfiasabb darab lett, a GTS 4 pedig már hölgyeknek is ideális választás lehet.

Galéria megnyitása

Ahogy azt már a korábbi modelleknél megszokhattuk, a GTR 4 kör alakú, a GTS 4 pedig négyzetes szabású. A GTR vonulat új tagja egy 466 x 466 pixeles felbontású, 1,43 hüvelykes megjelenítőt kapott AMOLED alapon, és a GTS is AMOLED paneles, de ez már 1,75 colos méretet öltött 450 x 390 pixellel a felületén. Edzett üveg védi a termékeket, és meg lettek toldva egy ujjlenyomat-taszító bevonattal is, plusz a GTR 4 esetében még egy tükröződésmentes réteg is felvitelre került.

Galéria megnyitása

A szerkezetek a Zepp OS 2.0 rendszert alkalmazzák, ami már többféle menüfelületet is biztosít, eltérő stílusokkal. Rengeteg harmadik féltől származó alkalmazás van már a kelléktárban, akad például GoPro applikáció, sportoláskor pedig előkerül a Strava vagy éppen a Runstastic. Vannak játékok is, és értesítések széles palettáját kezeli az eszközök duója gördülékenyen, sőt mi több, itt már babákkal kapcsolatos extra funkciók is megjelentek, rögzíthető az etetési idő és az alvási információ is.

Galéria megnyitása

Reggeli értesítések címszó alatt az órák az ébredést követően megmutatják egy összefoglalóban a felhasználók napi teendőit a naptáradatok alapján, továbbá biztosít időjárás előrejelzés a napra. A sportolók már megszámlálhatatlan mennyiségű sportmódból tudnak itt válogatni, 8 sporttevékenységet automatikusan fel is ismernek az okosórák, erősítéskor pedig 15 gyakorlat megkülönböztetésére képesek.

Galéria megnyitása

Megtalálható az okosórákban a BioTracker 4.0 szenzor, ami kiemelkedő pontossággal méri már a véroxigénszintet is, és jelentős megbízhatóság elérésére képes; ez a megoldás az elődjénél 33%-kal több adatból dolgozik, magasabb a mintavételezési frekvenciája. Szenzorokból nincs hiány a GTR és GTS újdonságok esetében. Biztosítanak a termékek a mozgási érzékelők mellett geomágneses szenzort, barométert, valamint fényérzékelőt is. Figyelik a karórák a viselője energikusságát, alvási szokásait, és azt is, hogy mennyire stresszes, szükség esetén légzőgyakorlatokat is mutatnak.

Az okosórák biztosítanak Bluetooth modult, Wi-Fi kapcsolódási lehetőséget, amivel közvetlenül képesek online kapcsolatot létesíteni, és adott egy fejlett GPS vevő is. A Zepp arról beszélt, hogy az új Amazfit karórák az ágazatban elsőként nyújtanak kétfrekvenciás cirkulárisan polarizált GPS antennákat, így akár erdős részen is gyorsan megy majd a helymeghatározás. Állítólag 99%-ban hozni tudják az újdonságok egy kézi GPS lokátor pontosságát. Akár 5 műholdhoz is tudnak kapcsolódni a nagyobb pontosság elérése érdekében. Lesz GPS navigáció is a GTR/GTS pároson.

Galéria megnyitása

Nem volt még szó róla, de van az okosórákban Alexa támogatás is, szóval rendelkeznek mikrofonnal, továbbá hangszórót is kaptak. Bizony, még hanghívásokat is lehetőség lesz bonyolítani ezáltal a Bluetooth kapcsolaton keresztül. 2,3 GB-nyi tárhely is van a fedélzeten kiviteltől függetlenül, ez pedig arra szolgál elsődlegesen, hogy offline tárolhassanak zenéket az emberek a kiegészítőkön.

Apró részletekre is ügyelve tervezték meg a dizájnerek a GTR 4 és a GTS 4 megjelenését, és ennek köszönhetően szemrevalók lettek az órák, ráadásul több színben is meg lehet majd őket vásárolni. 5 ATM nyomást tudnak elviselni, szóval bírják majd az eszközök a vizet, nem okoz nekik gondot a strandolás. A GTS 4 csak 42,7 x 36,5 milliméteres tokba lett foglalva, a GTR 4 pedig már 46 x 46 milliméteres, ez utóbbi tömege 34 gramm, az előbbi óra pedig 27 grammot nyom.

A nagyobb eszközbe persze nagyobb telep fért bele, a GTR 4 egy 475 mAh-s akkuból táplálkozik, a GTS 4 pedig egy kerekek 300 milliamperórás kapacitású akkumulátorra lett bízva. A gyakorlatban arra lehet számítani, hogy a GTR 4 14 napig megy majd általános használatban és 24 napig húzhatja akkukímélésre hangolva, miközben a folyamatos GPS nagy pontosság esetén 25 óra alatt lemeríti. A GTS 4 8 napos üzemidőt tud normál igénybevételnél, 16 napra képes kímélő módban, és 16 óra alatt merül le maximális terhelés alatt a GPS használatával.

Nemcsak az újdonságok tudása lett egy szintre belőve, hanem az árazása is. Az Amazfit GTR 4 és GTR 4 ugyanannyiba fog kerülni, 200 dolláros áron kelletik majd a bájaikat. Elsőként az Egyesült Államokban fognak a boltokba kerülni, de még ebben a hónapban érkeznek Európába is, ebben a régióban először a németeknél szállnak partra az újdonságok. A vállalat sokféle utángyártott szíjat is kínál majd a termékek melle a gyári szilikon szíjon felül.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére